På kornet - texter om användbarhet, interaktionsdesign, informationsarkitektur på webb och Internet
Korn av sanning
Artiklar
och essäer
Guldkorn
Böcker,
musik, sajter
Blind höna

Webblogg
Skrot & korn
Portfolio
och passioner
Väderkorn
Sakregister
och sökning

 

Att bygga en bra sökfunktion, eller:
Den som söker, han letar

Att skapa en bra sökfunktion är svårare än du tror. På Kornet ger dig fyra artiklar med insikter och råd.

"Webbplatsen ska också ha en fritext-sökfunktion". Så brukar det stå i kravspecifikationer och offertförfrågningar.

Det är lätt att förstå varför. Alla vill synas på sajtens förstasida, trots webbmasterns försök att förklara att det inte får plats. Men okej, resonerar man; om vi ändå har en rejäl fritextsökning kommer ju folk att kunna hitta även det som inte syns - eller hur?

Tyvärr - tänk om. Det är långt ifrån säkert att någon blir gladare av en sökfunktion: vare sig de som ansvarar för webbplatsen, eller dess besökare.

När den brittiska banken Abbey National i samband med en redesign frågade 1000 personer om vad som irriterade dem mest på sajter de besökte, kom i och för sig "ingen sökfunktion" på sjätte plats.

Men dessvärre tyckte användarna också att dåliga sökresultat var ett ännu större problem, med en fjärde plats. (Allra mest irriterande var webbsidor som laddar långsamt.)
(Länkar till källor och andra hänvisningar finns samlade på en särskild sida - se under Relaterade artiklar nederst).

Så på nätet är Yogi Berras visdomsord "Den som söker, han letar" dessvärre mer sant än "den som söker, han finner".
   
På denna sida:
Gå till Sökning suger fett
Gå till Råd för bättre sökfunktioner
Gå till Relaterade länkar
Gå tillSidans topp

 

Sökning suger fett
En sökmotor kan till och med göra det svårare att hitta. Jared Spool vid User Interface Engineering har i flera undersökningar studerat hur besökarna beter sig på sajter.
I en jämförelse av flera webbplatser från 1998 visade det sig att användarna hade svårare att hitta information, när de tvingades använda en intern sökmotor, än när de bara klickade sig fram (se diagrammet här till intill).
(Källa: Jared Spool, User Interface Engineering: Web site usability, 1998.)

Och i en undersökning från 2002 av totalt 170 försök att handla på 13 olika e-handelssajter, sammanfattade Spool resultaten under rubriken "Doesn't look good for search":
  • The more users used search, the less they purchased.
  • The more users used search, the worse they rated the site.
  • The more users used search, the less they told us they'd return to shop on the site again.
  • Two of the study's best performing sites, the Gap and Old Navy, have no search feature. (And the users didn't notice.)
    (Källa: UIEtips Newsletter, 2002-02-12)
Bilden förstärks av en studie från 2001 som till och med visar att en typ av "skeptiska internetanvändare" har slutat använda sökning över huvud taget.
"The skeptical Internet user has made a return-on-investment evaluation of his Internet experience, and has come to the conclusion that the return [av sökning] on some sites is just not worth the investment of his personal time and energy."
(Källa: Sim D’Hertefelt, interactionarchitect.com)
    Gå tillSidans topp

 

Råd för bättre sökfunktioner
Vad beror problemen på? Och vad kan man göra för att trots allt skapa en sökfunktion som gör användarna nöjda ?

Tekniskt sett är många sökmotorer utmärkta. Men de anpassas sällan till hur människor fungerar.

Sökning är helt enkelt mycket mer komplicerat än vad de flesta föreställer sig. Så På Kornet ger dig inte mindre än fyra artiklar med råd och förklaringar: Inte ens fyra artiklar räcker för att reda ut alla frågor kring sökning.

Jag redovisar varken någon översikt eller något test av sökmotorer på marknaden; inte heller några rekommendationer om bästa köp eller snabbaste sökalgoritm. Det här handlar om bakgrund och principer som är giltiga oavsett vilket fabrikat sökfunktionen har. Bland källorna (se under Relaterade artiklar till höger) hittar du dock en del länkar till marknadsöversikter.

Metadata, som i många fall är överlägset fritextsökning, tas bara upp i förbigående. Lite grand om metadata finns dock i På Kornet-artikeln Bra informationsarkitektur väcker upptäckarlusten (se under Relaterade länkar här till höger).
   
Relaterade artiklar
På Kornet:
Gå tillSamlade källor till alla sökartiklar

Gå tillBra info-
arkitektur väcker upptäckar-
lusten

 

Jonas Söderström

28 mars 2002 / Uppdaterad 13 maj

   

 

Gå tillSidans topp


Jonas Söderströms porträtt På Kornet är Jonas Söderströms webbplats. Jag hjälper organisationer och företag med analyser och råd om hur deras webbplatser och tillämpningar kan bli mer användarvänliga - i vid mening. Jag håller också kurser i att skriva för webb och att bygga mer användbara webbar. Flitigt anlitad och mycket uppskattad föreläsare. (Läs mer på Kornet-sidan Skrot och korn.)

Kontakta mig på jonas@kornet.nu om du är intresserad.

     
>> Synpunkter? Skicka ett mail med länken ovan.<<
     

 


På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn