Från Blind Hönas arkiv

"Vibrant, active communities through commenting"

Så vill Six Apart (som tillverkar bloggverktyget Movable type) karaktärisera bloggar. Efter hand har jag kommit att tycka att det är en av de verkliga poängerna med bloggar.

För en månad sedan bestämde jag mig för att utöka det antal "Senaste kommentarer" som visas på Blind Hönas förstasida. Från början var det fem. Jag chockhöjde till femton.

Med en gång såg man mycket mer av er - läsarnas - aktivitet på sidan. Det kändes rätt.

Samma kväll cyklade jag hem och dog nästan.

Raskt fylldes kommentars-spalten av snälla människor som oroade sig för mig, men gladde sig åt att det trots allt hade avlöpt lyckligt.

Det var inte det som var meningen - men det kändes onekligen också bra.

Det gör mig glad varje gång jag tittar på den där listan och ser vilket engagemang och vilka bra synpunkter som kommer in.

Och även rena tramskommentarer - som "Nollans" till notisen Item 368: Proposal regarding takeover of planet earth för några dagar sedan - har fått stå kvar. De kan visa sig vara nyttiga (som gödsel ungefär). Hade jag inte låtit den stå kvar, hade sannolikt inte Julia hittat den halvtannat år gamla notisen några dagar senare.

Tack, alla som läser och kommenterar.

PS: En liten reflektion till har jag gjort. Jag undrar om nacken hade pallat med att ta emot 15-20 kilo kroppsvikt till? I så fall tackar jag inte bara hjälmen för livet utan också stenåldersdieten.


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
05 jul 2005

Kommentarer

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se