Från Blind Hönas arkiv

Bröööööl (Eller, vad som verkligen gör världen korkad)

"Jag köpte en hockeytuta och tutade varje gång han svarade mer än 24 sekunder."
TCO:s presschef Peter Bloch berättar i tidskriften Arena (inget på nätet) hur han medietränat ordföranden Sture Nordh, som nu klarar att leverera svar på tolv sekunder - för att klara TV-Rapports krav.

Tolv sekunder: på den tiden hinner jag säga ungefär 35 ord, när jag pratar snabbt men hyfsat tydligt. Jag hade inte ens hunnit berätta historien ovan om jag tränat för en intervju i TVs Rapport - tutan hade brölat efter "leverera svar", och hela poängen gått förlorad.

TV-nyheter gör sannolikt världen betydligt mer korkad än Powerpoint.

Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
07 jan 2004

Kommentarer

För att fixa din RSS/RDF-fil, läs längst ner på http://hotwired.lycos.com/webmonkey/03/17/index3a_page4.html?tw=authoring

Du måste kapsla in ö-kodningen i titeln på ditt flöde mha CDATA-taggen, då borde det fungera...

Från: johan | Skickat vid: 9:46, 07 januari 2004

Jag har provat det - men det hjälper inte. Det fixar bara det första ö-et, i titelns "Blind Höna". XML-filen blir ogiltig så fort den når nästa svenska tecken - i beskrivningen, "upphittat på nätet..."

Fixar jag det, blir filen i alla fall ogiltig så fort första svenska tecken i en POST dyker upp:

Problemet är att ALLA svenska tecken i min XML-fil - i alla inlägg - visas med ampersand-koder. Och det kan jag inte ändra.

Inkapslingen av åäö i title och description med CDATA leder också till konstiga effekter för utskickningen av notification-mejl med mera.

Min enda gissning är denna: i MTs template för XML-filen genereras allting - title, description, entries - med taggar med denna kodning

MTBlogName encode_html="1"

MTEntryTitle encode_html="1"
MTEntryExcerpt encode_html="1"

Jag kommer nu att ändra
encode_html="1"
i mallarnas taggar till
remove_html="1" encode_xml="1"
istället och se om det hjälper...

(Varför just mina mallar har fått denna kodning vet jag inte. Min MT-installation är version 2.64. Version 2.65 har den där alternativa kodningen. och i en sådan installation, på samma webbhotell, fungerar XML-flödet trots svenska tecken...)

Från: Jonas | Skickat vid: 11:05, 07 januari 2004

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se