Från Blind Hönas arkiv

Journalsystemet Cosmic byggs ut - trots fortsatta problem med digital arbetsmiljö

Journalsystemet Cosmic, som drev användarna på vårdcentralerna till förtvivlans rand, får nu åter rullas ut i Uppsala. Men Arbetsmiljöverket konstaterar att många av problemen finns kvar, enligt Uppsala Upsala Nya Tidning:
"Efter att systemet införts har läkarna dragit ned sin verksamhet till hälften för att hinna med. Det fick till följd att arbetsbelastningen på distriktssköterskorna ökade.
Enligt uppgift tar det längre tid att arbeta i Cosmic jämfört med det tidigare journalsystemet, bland annat på grund av att det krävs fler knapptryckningar för olika moment. Dessutom saknas många funktioner vilket innebär att man ibland har fått gå tillbaka till gamla rutiner med papper och penna.
I Enköping har Cosmic varit i bruk sedan oktober 2005. Enligt personalen "fungerar det att arbeta i systemet, men att det fortfarande finns stora brister i utvecklingen av systemet". I Enköping anser man att människan har anpassat sig till systemet, inte tvärtom." [min fetstil]
Problem kvarstår i journalsystem, UNT 23 juli 2007
Också hos Dagens Medicin: Fortsatta problem med Cosmic i Uppsala (23 juli 2007)

(Tack, Erik, för länken)


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
18 aug 2007

Kommentarer

Hörde just en historia av en granne som passar in i temat: när han drabbades av hjärtproblem på sommarstället och togs in på sjukhuset i Katrineholm ville han få remiss för uppföljningen till sjukvården här i Stockholm. Men då började läkaren se besvärad ut. Grannen undrade om det berodde på något slags kostnad eller så, men till slut kröp det fram att problemet var att han inte visste hur man skrev en remiss till annat landsting i det elektroniska systemet. Nå, efter en del övertalning löste det sig visst. Men rätt typiskt är det, eller hur?

Från: Lars Truedson | Skickat vid: 15:14, 18 augusti 2007

Tidningen heter "Upsala Nya Tidning". Fel är rätt. Eller bara gammalt. Men så är det :)

Från: Nik | Skickat vid: 11:32, 19 augusti 2007

Tack Nik. Jag har korrigerat.

Från: Jonas | Skickat vid: 17:59, 19 augusti 2007

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se