Från Blind Hönas arkiv

Life on Mars - de bortklippta bitarna

lifeonmars1.jpgVad ska hända med Sam Tyler? I kväll går sista avsnittet av Life on Mars i SvT.

Av någon anledning - otillräckliga rättigheter för musiken, efter vad jag hört - är de svenska avsnitten kapade med fem-tio minuter.

Större delar av intrigen ka man ju inte ta bort. Tydligen hyvlar SvT bort små bitar här och där. Mycket av det som ger 70-tals-lokalfärgen.

När Sam och Gene i första omgången besöker en nattklubb fick vi i Sverige se en snabb skymt av en skönlockig ung man i trängseln. "Herregud, det är ju Marc Bolan", säger Sam och skyndar vidare.

lifeonmars2.jpgMen i originalet tränger sig Sam först fram och tar en pratstund med idolen från T Rex, och ber honom köra försiktigt - "särskilt i hundkojor". Bolan dog 1977 när hans flickvän kraschade mot ett träd med sin Cooper Mini.

Det är ju lite synd att inte få se.

Lite trivia: i början av sin karriär delade Marc Bolan lägenhet, skivbolag, skivproducent och beundrare i London med David Allen, vars karriär började med Mae West och så småningom fortsatte till Agnetha Fälthskog.

Jag kommer på mig själv med att spana efter David i kretsen runt Bolan; tills jag kommer ihåg att det faktiskt är fiktion och inte verklighet ...


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
19 aug 2007

Kommentarer

Det är alltså inte SVT som "hyvlat bort" grejerna utan BBC som sålt denna stympade "exportversion" utan att informera SVT (och andra länders tv-bolag som köpt serien). SVT:s Per Ögren har riktat en protest till BBC om saken. Av hävd clearar BBC bara musikrättigheterna nationellt.

Från: Kjell | Skickat vid: 12:57, 20 augusti 2007

Aha! Tack för klargörandet, Kjell.

Från: Jonas | Skickat vid: 14:38, 20 augusti 2007

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se