Från Blind Hönas arkiv

Till bullbakets försvar, eller, hur man får ett mer läst intranät

Ett fat med kanelbullar

Cross har vi byggt nytt intranät åt en organisation i Stockholm. Vi har lagt tonvikten på att stödja kommunikation mellan medarbetarna - inte (bara) uppifrån-och-ner-information.

Medarbetarna kan därför fritt bygga egna nätverk inom intranätet. De får fritt får bestämma ämnen för sina fora.

När det så gott som färdiga intranätet premiärvisades för ett antal chefer råkade en av projektdeltagarna undslippa sig att det visat sig i andra organisationer att man bygger nätverk såväl kring yrkesfrågor som kring bullbak, till exempel.

Ett intranät är nu bara en liten del teknik och en stor del politik. Ekonomichefen reagerade direkt. Här fick man allt se till att folk inte skapade vad som helst! En strikt policy måste till! Och olämpliga nätverk måste kunna tas bort!

De borde lära av BBC:
"The [bulletin] board has entered the daily life of BBC employees because it's fun and interesting as well as useful. That's a good thing to remember when your own company is worrying that its e-mail or bulletin board or blogs may sometimes go 'off topic.' Good! Then maybe someone will read them."
Bra artikel på KMWorld: The BBC’s low-tech KM, hittad hos Erik (tack för rubriken!).

Ett citat till:
"Social computing isn’t a fad and it isn’t an adjunct to a KM system. It is where knowledge lives."

Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
20 sep 2005

Kommentarer

Det är sorgligt när företag inte förstår vad ett levande diskussionsforum är värt. De är beredda att kasta bort något som är till 99 procent bra och 1 procent dåligt mot bättre vetande.

De borde vara glada att de anställda kommunicerar frivilligt. Kan de diskutera bullbak är inte steget långt till arbete.

På Aktieguiden lät vi medlemmarna starta i princip vilka grupper de ville (de måste hålla sig inom lagens gränser). Jag tror att det har varit livsviktigt för forumets överlevnad. Det får medlemmar att stanna kvar under tider när inget annat lockar.

Jag väntar fortfarande på att ett storföretag ska våga öppna ett diskussionsforum där kunderna fritt får diskutera företaget och dess produkter och där företagets personal är med i diskussionerna. Vilken styrka det skulle kunna bli.

Vänliga hälsningar

Niklas

Från: Niklas Johansson | Skickat vid: 21:02, 21 september 2005

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se