Från Blind Hönas arkiv

Frukostseminarium med Jonas: Myndigheternas sökning håller inte måttet

Bara en av 20 myndigheter har en godtagbar sökfunktion på sin webb. Det är resultatet av en stickprovsundersökning, som jag och min kollega på Cross Consulting, Kristina Carlander, gjort under sensommaren.

Eftersom myndigheterna i allt högre grad förutsätter att vi själva på nätet ska hitta den information och service vi behöver, betyder det att de i praktiken ofta lämnar oss i sticket.

En del av deltagarna på Jonas frukostseminarium i maj 2003Du är välkommen till ett frukost- seminarium där jag och Kristina ger exempel ur undersökningen och ger råd om hur en mer användbar sökfunktion bör utformas.

Dessutom presenterar Apptus, företaget som levererar tekniken bakom söksajten hitta.se, hur kraftfull teknik kan samspela med enkelhet. (Bilden är från ett tidigare seminarium.)

Datum: tisdag 13 september 2005.
Tid: 8 - 10. Vi börjar med frukost.
Plats: Muhren, St:Eriksgatan 119 (ovanför Vanadisplan, nära Norra Stationsgatan). Närmaste T-bana är Odenplan eller St Eriksplan. Karta på Gula sidorna (via Shorl).

Anmäl dig genom att mejla mig på jonas@kornet.nu.

Antalet platser är begränsat, så först till kvarn gäller.

(Seminariet är gratis men vi är tyvärr tvungna att ta ut en avgift på 300 kr om du anmäler dig men inte dyker upp.)

Senare under hösten kommer ytterligare två frukostseminarier:
- Så kan bloggar underlätta kommunikationen i din organisation
- Om digital arbetsmiljö: hur dåliga system driver oss runt i hamsterhjulet

Under hösten kommer det också att komma lite fler artiklar På Kornet, har jag tänkt. Det har varit lite glest med nytt material ett tag ... men nu finns det en hel del att berätta.

PS: Lite preliminärt om resultaten från sökundersökningen tidigare här på Blind Höna: Var är geten? Offentliga sektorns sökfunktioner har stora problem


Permalänk | Andra som länkat hit (1)


  Avdelare mellan text och datering  
29 aug 2005

Kommentarer

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se