Från Blind Hönas arkiv

Bloggens framtid: loggar av alla slag

"Bloggarna fortsätter sin utveckling mot att bli en universallösning för alla sorters problem. Cutting Through propagerar för att använda bloggar som ett sätt att hantera ändringsförslag i ett projekt.
anvandbart.se: Ploggar - projektbloggar som verktyg för att hantera ändringsförslag

Tillräckligt enkel teknik, tillräckligt kraftfull. Som papper och penna: kan användas för vad som helst - romaner, hatbrev, kärleksbrev, avhandlingar, dikter, mattetal, självporträtt.

Bloggar kommer närmast att slå igenom som verktyg inom utbildning, på universitet och på distansutbildningar. De kommer att användas för att skapa platser för att lagra kursmaterial som presentationer och liknande, för diskussioner kring föreläsningarna, för kommunikation från lärare till studenter och mellan studenterna själva.

Jag tänker göra en förutsägelse: Inom två år kommer antingen de allmänna blogg-programmen och -tjänsterna ha slagit alla gamla, "specialiserade" sådana system inom denna nisch ur marknaden. Alternativt har alla sådana gamla system snabbt fått anpassa sig till att bli så blogg-lika som möjligt.


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
14 mar 2005

Kommentarer

Visst kommer världen att få anpassa sig, men bloggar som de ser ut idag kanske är lite väl begränsade för t.ex. projektstöd. Jag har svårt nog att hitta bland inlägg och nyheter som inte är kritiska för någon verksamhet.

Jag skulle snarare tro att det blir enkla CMS-system som växer mest, kompletterade med sådana saker som kommentarsfunktioner. Men det ska sägas att jag har jobbat på ett svenskt företag som utvecklade en egen CMS-server, så jag är i och för sig jävig...

Från: Håkan (hakke) | Skickat vid: 23:32, 14 mars 2005

Bloggar är enkla content management system.

Från: Gustav | Skickat vid: 10:23, 17 mars 2005

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se