Från Blind Hönas arkiv

Tack (något sent, som vanligt)

Alla nya och gamla läsare av Blind Höna tillönskas ett 2004 som är bättre än det gångna 2003.

Webbstatistik är behäftad med många felkällor. Ändå verkar det rimligt att tolka diagrammet nedan som att det stadigt kommer nya läsare till Blind Höna och På Kornet.

statistik_kornet_2003.gif

Spiken i juni-juli 2003 är Kornet-artikeln "Jag gör det på webben", eller Hur svårt kan det bli? om att försöka flytta sin telefon med Telias webb-tjänst. Spiken i november är Blind Höna-notisen om McDonald's Newspeak: Unwanted words purged from dictionaries. Antalet besökare sjunker normalt under sommarmånaderna och under december - men december 2003 hade, glädjande nog, ändå fler läsare än oktober 2003.

Nytt år är alltid ett tillfälle att fundera över vad man borde ändra på.

Jag måster erkänna att jag slits mellan stridiga viljor. Fler läsare ger en lust att skriva mer i den genre jag skrivit under hösten. Samtidigt borde jag definitivt skriva mer om det jag kan bäst - användbarhet, informationsdesign, informationsarkitektur. Det finns ju många andra som bevakar Irak, ekonomi, Bushs-regimens framfart...

Jag har lovat mig själv att det ska bli många nya artiklar På Kornet i år. Jag hoppas både kunna skriva dem och skriva på Blind Höna, för jag är mycket fäst vid formatet. Men hur ska jag i så fall prioritera ämnena?

Vad tycker du? Vad skulle du vilja läsa mer om? Vad borde jag lämna åt andra att göra bättre?

Skriv din kommentar. Eller mejla.


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
05 jan 2004

Kommentarer

Skriv om vad du själv känner för, utan att snegla för mycket på vad du tror att publiken vill ha. Det blir nog bäst så.

Från: Gustav Holmberg | Skickat vid: 16:48, 05 januari 2004

Instämmer med Gustav.
Tycker att artiklarna om interaktionsarkitektur (o.d.) har varit mycket intressanta.
Även om jag egentligen inte varit lika intresserad av de ämnen som skrivits om under hösten på blind höna har jag ändå funnit det läsvärt och alltid läst vad Jonas har kommit med för inslag. Även om Jonas, vilket han själv poängterar, inte är ensam om de aktuella ämnena så finner jag det som skrivs intressant och ofta med nya infallsvinklar.

Jonas, du efterfrågar prioritering vad gäller nya artiklar på kornet - Jag önskar att du fortsätter i samma banor som mestadels tidigare, dvs allt som rör informationsarkitektur (det täcker "de 3 cirklarna" väl? :>).

Slutligen måste jag passa på att tacka för ett bra år med allt som tillkommit på kornet.nu och blind höna.
Hoppas du fortsätter skriva och håller dig till det du själv är sugen på att skriva om.
Tack!

Från: Daniel Peterson | Skickat vid: 19:26, 05 januari 2004

Jag instämmer också. Personligen så känner jag mig dömd att följa mitt intresse för stunden och varje gång jag har tittat i besöksloggar och spekulerat kring vad som "går hem" så har det fört med sig att jag har kommit bort från "spåret" och måste hitta tillbaka. Intresset och engagemanget är för värdefullt för att släppa taget om. Det är när det är det som är drivkraften som det blir extra intressant och underhållande att läsa. för att det är då som det är mest stimulerande att skriva. Förr eller senare kommer du återkomma till användbarhet, osv., men för att du dras dit. Du kan inte göra fel om du fortsätter på inslaget spår.

Från: Peter Lindberg | Skickat vid: 7:51, 06 januari 2004

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se