Från Blind Hönas arkiv

Positiv

Well, eftersom jag inte vill bli karaktärsmördad av DN ledarredaktion ("Det är principiellt omöjligt för dem att beskriva en amerikansk handling som de kunde ställa sig positiva till") vill jag gärna notera ett par amerikanska handlingar som jag ställer mig positiv till, inte bara i princip, utan också helhjärtat i praktiken.

Till att börja med: jag är positiv till att den amerikanska armén åtminstone undersöker om överstelöjtnant Allen West vid fjärde infanterridivisionen gjort sig skyldig till brott när han slagit en fängslad irakier under ett förhör och avlossat ett skott intill dennes huvud, i vad som av några beskrivits som en "skenavrättning": Court hears of Iraqi's mock killing

Om detta innebär några åtgärder mot West återstår att se. (Det förefaller ju dessutom som om det finns fler händelser som borde undersökas - se t.ex. Recept på omänsklighet, Västbanken 2 och Kollektiva bestraffningar i Irak - men man får väl nöja sig med lite).

Jag är positiv till att FBI arresterat ett stort antal valutahandlare, som misstänks ha svindlat kunder på mycket stora belopp: FBI widens net in fraud inquiry (jo, det var 47 först, men så hittade de tydligen en till).

Dessutom är jag positiv till Robert Byrds tal i senaten ("A High Price for a Hollow Victory").

Plus naturligtvis till Paul Krugmans artiklar, Michael Moores filmer, att Erin Mckeown spelat in "Distillations"... ja, det finns faktiskt en hel del amerikanska handlingar jag är positiv till.


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
27 nov 2003

Kommentarer

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se