Från Blind Hönas arkiv

Rätt tänkt

Jag brukar inte bry mig om alla "vi klassificerar dig"-sidor ("Vilken Star Wars-figur är du?") som dyker upp på nätet. Men Peter på Nätkratur gjorde mig uppmärksam på BBCs test "What kind of thinker are you?" och av någon anledning provade jag.

Resultat: jag är en "linguistic thinker", vilket väl inte är så tokigt med tanke på att jag hade VG på den senaste tentan i lingvistik.

Som karriärförslag ger BBC "Journalist, Librarian, Salesperson, Proof-reader, Translator, Poet, Lyricist", och eftersom jag verkat som fem av dessa sju (om man räknar informationsarkitekt som en sorts bibliotekarie, vilket många gör) antar jag att jag hamnat hyfsat rätt i livet. Kvar att bocka av: poet - med eller utan ackompanjemang.

Men vad skulle jag då göra sen? BBC hävdar också att "Other Linguistic Thinkers include William Shakespeare, Sylvia Plath, Anne Frank". Det som framför allt förenar dessa tre är ju att alla är döda. Kanske bäst att försöka skjuta på diktskrivandet så länge som möjligt. Jag undrar förresten hur Will et consortes kunde göra BBCs test - en hinsides internetuppkoppling kanske?

Testet är en del av en rätt snygg sajt om Leonardo da Vinci.


Permalänk |


  Avdelare mellan text och datering  
30 apr 2003

Kommentarer

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se