Från Blind Hönas arkiv

SVTs nya webb

När Sveriges Television gjorde om sin webbplats i fjol blev resultatet rätt katastrofalt. Magplasket blev desto kännbarare eftersom SVT-chefen utlovat att man skulle bli "Sveriges bästa nyhetssajt". (Jag skrev om problemen i Kornet-artikeln "SVTs nya sajt: design som stänger ute" i maj i fjol.)

En ny version av SVT-sajten hade premiär i veckan, och glädjande nog är det en rejäl förbättring på alla plan.

Den grafiska designen har förbättrats. Det begränsade skärmutrymmet används mycket bättre, och grafiken är snabbare.

Interaktionsdesignen har blivit mycket bättre, framför allt eftersom vi slipper de tidigare olycksaliga navigationsmenyerna.

Och informationsdesignen verkar ha förbättrats, genom att SVT lyssnat på hur användarna själva tycker att materialet borde organiseras, vilka begrepp de använder och vad de tycker är viktigast. (Om du undrar vad som menas med de här tre termerna kan du läsa Kornet-artikeln "En sajt kräver tre sorters design".)

De har dessutom lyckats få ner svarstiderna, och rättat en del tabbar som gav sajten mycket dålig tillgänglighet för handikappade.

Fortfarande är det väl en bit kvar till Christina Jutterströms löfte om "Sverige bästa nyhetssajt" (om det ens är ett meningsfullt mål). Men frågan är väl om man inte är Sveriges bästa TV-kanals-sajt nu, och det är faktiskt nog så gott.


Permalänk |


  Avdelare mellan text och datering  
04 feb 2003

Kommentarer

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se