På kornet - texter om användbarhet, interaktionsdesign, informationsarkitektur på webb och Internet
Korn av sanning
Artiklar
och essäer
Guldkorn
Böcker,
musik, sajter
Blind höna

Webblogg
Skrot & korn
Portfolio
och passioner
Väderkorn
Sakregister
och sökning

 

Nu får det vara nog!
Dags att stanna upp och få allt att fungera

För år 2004 efterlyser Kornets gästskribent Henrik Ahlén i den här debattartikeln ett moratorium för all utveckling av nya funktioner - tills alla som redan finns verkligen fungerar och är tillräckligt enkla att installera och använda.

Utvecklingen går fortare än nånsin, med allt fler funktioner, snabbare processorer, billigare minnen och bättre batterier och skärmar. Men användbarheten hänger inte med, programmen och systemen blir bara mer komplexa att installera och använda, och numera kraschar även våra mobiltelefoner!

Varför har vi egentligen datorer? Är det inte för att dom ska hjälpa oss i vår tillvaro? Spara vår tid, göra oss effektivare? Men alltför ofta måste vi användare istället ägna oss åt att hjälpa datorerna att fungera. Varför accepterar vi detta år efter år?
   
På denna sida:
Gå till Vem saknar bluetooth-kablar?
Gå till Hallå FN!
Gå till Fixa problemen!
Gå till Relaterade länkar
Gå tillSidans topp

 

Vem saknar bluetooth-kablar?
Vad är egentligen viktigast för oss användare? Snabbhet, enkelhet och pålitlighet tror jag.

Processorerna tickar numera på i Gigahertz-hastighet, men min dator tar två och en halv minut bara för att vakna på morgonen! Det är längre tid än mina föräldrars gamla rör-TV tog på sig att värma upp på 60-talet! Är det framsteg?

Varje gång jag startar min dator måste jag klicka bort en radda meningslösa dialogskyltar, som till exempel "En Bluetooth nätverkskabel är inte ansluten" (Grrr: Bluetooth är ju till för att eliminera kablar, så varför påpekar datorn att det inte finns nån kabel?!), att andra nätverk har hittats och vilken hastighet de har, att mina antivirusprofiler har uppdaterats, etc. Vem är egentligen intresserad av att få veta allt detta varje morgon? Jag vill komma igång med mitt jobb direkt!
    Gå tillSidans topp

 

Hallå FN!
Mailprogrammen har en enorm mängd finesser, men fortfarande, anno 2004, får jag dagligen mail som är oläsliga därför att teckenuppsättningarna ännu inte är standardiserade, åäö funkar inte alltid och olika varianter av operativsystem och mailklienter fungerar inte riktigt med varandra. Hallå FN, att kunna läsa texten är ju grunden för emailkommunikation, fixa detta nu, en gång för alla!

Eländet med spam och virus verkar ju omöjligt att lösa med lappning och lagning av sårbara system. Varför ska jag förresten behöva betala för och installera separata skyddsprogram? Det är hög tid att bygga om systemen i grunden så att effektiva skydd integreras en gång för alla.

Mobilerna blir allt mera avancerade, och allt fler upptäcker som jag att det kan vara avstressande och produktivt att ha tillgång till email och Internet i fickan. Men varför har man fortfarande inte lärt sig av WAP-fiaskot, och skyddat användarna mot allt inställningskrångel och bristande standardisering?

Varför ska jag t ex behöva få fram en meny med fyra helt obegripliga varianter på MMS-nätverk när jag ska skicka ett SMS eller koppla upp mot Internet?

När jag ska surfa på Internet i min P800 måste jag först välja "kontonamn" i en popup-meny:
  • GPRS-GPRS
  • MMS GPRS-GPRS
  • Telia Mobile Online-GPRS
  • Telia MMS GPRS
Och bara en av dom fungerar, övriga ger mystiska felmeddelanden! Varför ska jag överhuvudtaget behöva se en sån idiotisk meny?
    Gå tillSidans topp

 

Fixa problemen!

GPRS är en krånglig förkortning som inte borde behövas över huvud taget, jag bryr mig ju inte om med vilken teknisk lösning mina data susar genom luften, bara det funkar. Som till exempel varför funkar inte GPRS utomlands med alla operatörer? Jag måste ofta testa olika operatörers nät när jag befinner mig utomlands för att se vilka som stöder GPRS så att jag kan maila som jag gör i Sverige. Och varför fungerar nummerpresentation bara ibland för samtal från utlandet?

Det finns såklart en massa tekniska anledningar till att det är svårt att få allt att fungera mellan olika operatörer i olika länder, men om vi ska bli så mobila och internationella som branschen drömmer om är det hög tid att fixa dessa problem!
   
Relaterade artiklar
På Kornet:
Gå tillDiskutera denna artikel på Blind Höna

Gå tillKonsten att krångla till det

Andra webbplatser:
Gå tillGuldlänken

 

Henrik Ahlén

20 jan 2004

Vilka tekniska prylar funkar inte i din vardag - hemma eller på jobbet? Skriv en kommentar till den här artikeln på webbloggen Blind Höna.

Henrik Ahlén är pionjär inom interaktiva medier och grundade Ahead MultiMedia 1988. Han ligger även bakom tävlingen Guldlänken, www.guldlanken.se. Han nätverkar numera inom Alfa Bravo AB som projektdrivare och idékatalysator, utvecklar tjänster inom framförallt mobil telekom och bredband.

   

 

Gå tillSidans topp


Jonas Söderströms porträtt På Kornet är Jonas Söderströms webbplats. Jag hjälper organisationer och företag med analyser och råd om hur deras webbplatser och tillämpningar kan bli mer användarvänliga - i vid mening. Jag håller också kurser i att skriva för webb och att bygga mer användbara webbar. Flitigt anlitad och mycket uppskattad föreläsare. (Läs mer på Kornet-sidan Skrot och korn.)

Kontakta mig på jonas@kornet.nu om du är intresserad.

     

 


På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn