Från Blind Hönas arkiv

Rädda gamla data!

retrofuturism t-shirt från insanelygreattees "It's hard to get rid of your old computers. What should you do with them? Stick them in the basement! Thousands of years in the future, anthropologist robots will find them down there, dust them off and read your old emails with wonder."

Lite modebloggning från Hönan: T-shirten Retro Futurism (till höger) från Insanelygreattees.com är en av dem jag tänker ha på mig i sommar.

Hur blir det då? "Om 50 år kommer vi inte hitta dokument som ligger till grund för olika beslut", sägs det å ena sidan i SvD. (Kommuner beroende av e-post, 3 juni 2008). Men i en annan artikel konstateras å andra sidan att
"Rädslan för att samhällen ska förlora sitt kulturarv när det digitaliserats verkar obefogad. (...) När tvillingtornen i New York föll visade det sig att den digitala informationen inte är så flyktig som man trott. Nästan allt innehåll kunde räddas från hårddiskarna i gruset. "
(Bomber biter inte på ettor och nollor, 1 juni 2008)
Själv har jag en nästan trasig gammal Mac med OS9 jag inte förmått mig till att slänga, eftersom den fortfarande kan köra mina gamla InControl-filer.

incontrol logoIn Control var ett underbart litet program för Mac: En otroligt smart hybrid av att göra-lista, databas, outliner, kalender, list manager, projektverktyg som var fantastiskt flexibelt. Tyvärr konkade Attain, som tillverkade det, någon gång kring år 2000. (Kanske för att programmet inte passade in i någon av de sedvanliga produktkategorierna - var det en outliner, eller en organizer eller ...?)

Men digital kärlek rostar inte. InControl har en längtande skara följeslagare som inte gett upp hoppet.På FlutePlayer försöker man nu trumma ihop pengar för att låta ett indiskt mjukvaruföretag porta det till OS X och intel-plattformen. Jag tror jag ska lämna ett bidrag.

(Tack Nils för InControl-tipset!)


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
04 jun 2008

Kommentarer

Eller så testar man via SheepShaver: http://sheepshaver.cebix.net
Verkar inte ha hänt nåt sen 2006, men kan vara värt att testa...

Från: Peeter | Skickat vid: 8:08, 05 juni 2008

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se