Från Blind Hönas arkiv

När kommer "blogga detta"-knappen i svenska tidningar?

Både SvD ochDN hade i går premiär för länkar till "bloggar som skriver om denna artikel".

Jag föreslog den lösningen i juni 2005 (Så kan media dra nytta av bloggar, 13 jun 2005). Samma höst började de dyka upp i utländsk press - och det är jätteroligt att de nu finns här hemma.

Det här är ytterligare ett tecken på hur medielandskapet förändras, och hur tidningarna inser att bloggar har tagit plats i det offentliga samtalet.

blogthis.jpgNu väntar jag bara på nästa tjänst: "Blogga detta"-knappen.

Så här skrev jag i inläget från juni 2005:
"Eller kanske allra smartast: förse varje artikel med knappen "Blogga detta!" - på samma sätt som flickr har knappen "Blog this" på varje foto.

Särskilt den sista tjänsten skulle ge tidningen en möjlighet att knyta starkare band med läsaren/användaren - band som tidningen i längden tjänar på. Registrera din blogg hos vår Blogga detta-service och få tillgång till arkivet - eller få din prenumeration förlängd med en månad... möjligheterna är obegränsade.

Om man verkligen är beredd att öppna upp och se ökat läsarengagemang som en möjlighet - inte som ett hot."
När, SvD och DN? Eller kanske Helsingborgs Dagblad, som blev första svenska tidning med sociala tjänster som Digg och del.ico.us?

Andra bloggar om: , , , ,


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
07 feb 2007

Kommentarer

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se