Från Blind Hönas arkiv

Ny teknik utan tillräcklig tid att lära in

Ny teknik utan tillräcklig tid att lära in, ovanpå sjukskrivningar utan vikarier och förlängd arbetstid har fått sjuksköterskorna på strålbehandlingsavdelningen på sjukhuset i Lund att protestera i ett brev till sina chefer.
"Sju sjuksköterskor av 57 är långtidssjukskrivna på strålbehandlingsavdelningen, varav fyra på heltid, och det finns inga vikarier att tillgå. För att arbeta som sjuksköterska på avdelningen krävs nämligen specialistutbildning.

Samtidigt har en ny skiktröntgenapparat introducerats och ett nytt bildtagningssystem införts, utan att personalen känner att de har fått tillräckligt med tid avsatt för att lära sig den nya tekniken."
Sydsvenskan: Strålsköterskor slutkörda
Verksamhetschefen har svårt att förstå varför personalen är stressad. Räknat i timmar har avdelningen mer resurser nu än för ett år sedan, och eftersom alla fått jobba övertid i maj är vårdköerna lägre än samma tid förra året.

Detta verkar falla in i mönstret: Flera system införs samtidigt. Arbetsledningen förstår inte vikten av utbildning, stöd vid införande och träning i ny teknik. Ny teknik och ett antal närliggande faktorer leder till inlärningsproblem på en helt ny skala, och därmed stress och nedsatt prestationsförmåga.


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
25 jun 2006

Kommentarer

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se