Från Blind Hönas arkiv

Bush och bomben, i DNs version

Q Sir, when you talk about Iran, and you talk about how you have diplomatic efforts, you also say all options are on the table. Does that include the possibility of a nuclear strike? Is that something that your administration will plan for?
THE PRESIDENT: All options are on the table.
George Bush, presskonferens i Vita Huset, 18 april 2006

Presidenten har visserligen avfärdat ryktena om att USA planerar kärnvapenanvändning, men den militära utvägen hålls öppen.
Per Ahlin, ledare i Dagens Nyheter, 19 april 2006

Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
20 apr 2006

Kommentarer

Henke? Du, det är världen här. Vi tänkte försöka få ut dig i ljuset så att du får se dig om lite grann. Titta. Himlen är blå, gräset grönt. Där borta står en röd trampcykel, bredvid den en gul brevlåda och en blå bil.

Inte nog med att det finns mer än ditt enkla svartvita tänkande; det finns ett helt spektrum med färger där ute. Alla som inte är med på din sida är inte automatiskt på dina fienders sida. Vi här ute i den mångfärgade världen kan tycka precis lika illa om er båda och era enkelspåriga, trångsynta lösningar och tolkningar av världen.

Precis som att jag älskar båda mina styvsöner trots att de bråkar med varandra. Fast tvärtom, liksom. Den stora likheten är att jag kan säga att den enes dumheter inte legitimerar den andres dumheter som gensvar. Med två tioåriga pojkar är det enkelt att lösa - med gudsstyrda apokalypstroende världsledare är det lite svårare. Men det är precis lika dumt att den enes parti mot den andre.

Du, Henke? Världen blir enklare att leva i om man förstår att den inte är så enkel. Jo, det låter lite taoistiskt, men det är inte fy skam egentligen.

Från: John E Thelin | Skickat vid: 4:02, 24 april 2006

Nämen titta. Där står en gul brevlåda och en blå bil. Vad glad jag blev.

Synd bara att jag bor i Israel som Iran vill utplåna från jordens yta. Man vill döda mig, min hustru och mina barn för att vi är judar.

Kan man samtidigt utplåna min sionistiska (tvi!) bil och min sionistiska (tvi!) brevlåda kommer man nog att göra det också.

För det är nog vad Allah vill (Frid vare över honom).

Hmm, vem ska jag våga hoppas på i denna konflikt?

Iran är en muslimsk diktatur, USA är en sekulär demokrati. Ååh, dessa svåra beslut.

Det får nog bli som John säger. Jo, nu är jag övertygad; dom är båda lika onda.

Nu ser jag nyanserna.

Vad god och fin du är John. Din underbara kulturrrelativism kommer att trösta mig alldeles oerhört den dag mina barn vanställs för livet av muslimska terrorister som spränger en bomb på ett café. Eller halshuggs av Kommando Åsa Linderborgs Frihetsmartyrer. Eller bränns ihjäl av "den stora stormen" som Irans president uttrycker det.

Vi är alla lika! Vi förtjänar alla att dö! Ingenting är värt att kämpa för! Eller emot!
Himlen är ju blå! Bakom svampmolnet, alltså!
Lita på FN, som i Rwanda! Lita på EU, som i Kosovo! Låt bli att välja sida, precis som John E Thelin!

Tack John för att du bibringat mig denna fina insikt om ondskans relativitet.
(Irans president skulle säkert också tacka dig om han inte var så upptagen med att förbereda massmord på judar. Dumma Bush däremot skulle nog inte tacka dig, för han är ju så dum och vill bara ha krig. Där ser man, förresten.)

Från: henke | Skickat vid: 10:23, 24 april 2006

Bitter much?

Att nån har onda avsikter borgar inte för att hans motståndare har goda avsikter. Och även om han nu skulle ha det, så verkar det ändå lite skumt att sätta sin tilltro till någon som inte lyckats företa sig ens de enklaste uppgifter utan att ställa till det katastrofalt.

Men jag ser att din djupa fatalism inte tillåter nåt annat. Jag beklagar.

Nej, *religion* ställer då aldrig till det... (Se, jag kan också vara sarkastisk)

Från: John E Thelin | Skickat vid: 11:10, 24 april 2006

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se