Från Blind Hönas arkiv

Flashmob-protester i Vitryssland

hlusnia 011.jpg

En vitrysk livejournal-användare har bilder från en protest-flashmob i Vitryssland. Människor samlades på Kastrycnitskij-torget under den stora tv-skärmen med den statskontrollerade televisionen, satte på sig ögonbindlar och höll för öronen (via Erik). "Vi vill inte se och höra lögner" är rubriken (om jag fått vitryskan rätt, utan lexikon tillgängligt).

Bland de många kommentarerna på sidan finns en som skriver "Bra ide. Jag tycker vi ska försöka göra något liknande regelbundet, men med fler människor. Vi måste hitta ett sätt att informera som folk kan ta del av, för att samla fler människor. Alla nya ideer kan läggas in på det datorforumet ZJZJs avdelning "Flash Mob - förenen eder!.

Där kan man bland annat hitta förslaget att på söndag, när tioårsdagen av samarbetet mellan Ryssland och Vitryssland ska firas, samlas vid den ryska ambassaden, med gas-ballonger och fredligt släppa dem - som en protest mot att Ryssland höjt gaspriset. Frågan är bara om man kan få tag på heliumballonger, undrar förslagsställaren. En annan föreslår en flashmob utanför huvudpostkontoret på fredagkvällen.

I höst ska jag utbilda vitryska journalister i "New Electronic Media" - en kurs som redan skulle ha hållits, men som de vitryska myndigheterna stoppade. Nu verkar det som de kan lära sig en hel del på hemmaplan själva ... och kanske har en del att lära oss.


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
01 apr 2006

Kommentarer

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se