Från Blind Hönas arkiv

Bloggdebatt i Oslo

Flygning till Oslo. Molnfritt. Hela vägen är landskapet under oss en oregelbunden mosaik av bara två färger: svart och vitt. Snötäckta vita fält och frusna sjöar. Svarta fläckar av skog.

Förra helgen gick vi över Västerbron och tittade ner på den tillfrusna Mälaren under brospannet. Det såg märkligt likt ut: en sönderbruten mosaik av vita, snötäckta flak, med svart, hård blankis emellan.

Debatt i Oslo om bloggning

Ett seminarium och en debatt i Oslo om bloggning som utmaning till den etablerade journalistiken. Det är flera, särskilt i den avslutande debatten, som vill se bloggning i svart eller vitt. Som tror att bloggandet är ensidigt, polariserande. Jag och Heidi Nordby Lunde, känd som Vampus, korad till Norges bästa bloggare av Dagbladet, kämpar för att ge nyanser. Vi är rörande överens om det mesta när det gäller bloggande. Ändå är vi så olika som svart och vitt, på var sin sida av det politiska spektrat. Det spänner en bro tvärs över våra åsikter.

Dagbladet som förmodligen har Nordens bästa och mest seriösa bloggsatsning: egna webbloggar och läsarbloggar på blogging.no. Vilka är motiven, frågade flera i debatten. - Helt enkelt för att vi är övertygade om att våra läsare vet mer än journalisterna, svarade Rune Røsten från dagbladet.no (nedan).

Dagbladets modell: seminarium i Oslo


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
20 mar 2006

Kommentarer

Hei Jonas og takk for et godt innlegg. Jeg drev litt marknadsføring for dette seminaret og ble bedt av flere om å skrive et referat som allerede har fått en del kommentarer. Jeg linker derfor til min blogg, så du kan se det som skrives om det er interessant.

En helt annen ting. Selger du din bok om "Att skriva for webben" også til Norge?

Från: Knut Johannessen | Skickat vid: 1:50, 21 mars 2006

Hej Knut, och tack för referatet! Och visst kan du köpa "Att skriva för webben" även till Norge.

Från: Jonas | Skickat vid: 1:59, 21 mars 2006

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se