Från Blind Hönas arkiv

Gör något användbart idag

... det är World Usability Day - Världsanvändbarhetsdagen.

Uppdatering:

Från seminariet Köp Användbara IT-stöd

I Stockholm hölls Köp Användbara IT-stöd!Stockholms Akademiska Forum (bilden ovan).

Mötet präglades av mysmingel och en del smått intressanta diskussioner, men också av den frustration som tyvärr ofta tynger användbarhets-kollektivet: Varför fortsätter företag att tillverka o-användbara saker och tjänster - när vi ju vet hur det kan göras bra?

Dessutom måste det sägas att KTHs rektor Anders Flodström gjorde ett makalöst magplask. I en kort presentation från Hjälpmedelsinstitutet om tillgänglighet, bröt han in med frågan om det inte fanns etiska invändningar mot att anpassa system för handikappade när det ju betraktades som fusk när "normalbegåvade"(?), till exempel studenterna på KTH, använde hjälpmedel(??). När ingen förstod fortsatte han med ett resonemang som bara blev ännu pinsammare och obegripligare; om huruvida det var okej att höja sin IQ (??) från 70 till 110, men inte från 110 till 150.

Jag gjorde ett par inlägg senare i den allmänna diskussionen; framför allt om varför traditionell "användbarhet" inte längre räcker till för att ge användarna en dräglig arbetsmiljö och verklig användbarhet (pust, ska försöka göra en riktig artikel om det snarast).


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
03 nov 2005

Kommentarer

Sa verkligen rektorn att man kan höja sin iq från 70 till 150 ? fast i två omgångar liksom.

Har KAS missat någonting i livet , eller?

Allt blir bättre om Du höjer Din IQ, så enkelt är det.

KAS

Från: kas | Skickat vid: 2:30, 05 november 2005

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se