Från Blind Hönas arkiv

Déjà vu om datakrångel i Skåne

"Patienter har kopplats till fel vårdcentral. De har kopplats ur telefonkön och de har fått fel uppgift om sin plats i kön. Mobila telefoner har inte fungerat när de har flyttats. Möjligheten att beställa återuppringning faller bort när telefonen flyttas. Problem på problem har följt Region Skånes byte av telefonoperatör från Telia till Siemens."
Sydsvenskan.se: Telefonkaos i Region Skåne, 19 okt
När jag läser detta i Sydsvenskan drabbas jag av ett svårt anfall av déjà vu: det är nästan på bokstaven samma historia som datakaoset i Skånes färdtjänst 2003.

Problemet är bristande insikter i hur verksamheten fungerar och användarnas totala arbetsmiljö och belastning:
"Siemens har löst den tekniska uppgiften utmärkt men inte förstått hur vårdcentraler fungerar eller vad personalen behöver för service. (...) Inte heller har den nye operatören känt till att vårdcentraler arbetar olika, beroende på hur stora och hur hårt belastade de är.

-Förhoppningsvis har de nu lärt sig alla olikheter som kan finnas, säger Mats Kehlmeier."
Förhoppningsvis var ordet, sa Bill. Vi vet redan att de bästa förutsättningen för framgång i IT-projekt har man om man konsekvent och från början "använder användarna" i utvecklingen och utformning av nya system. Det obegripliga är varför det gång på gång uppenbarligen negligeras. Varför riskerar stora, välkända företag som Siemens sådana fiaskon?

"Den siste augusti hade tolv vårdplatser gått över till det nya systemet. Då var problemen så stora att övergången stoppades"; skriver Sydsvenskan. "På tisdag i nästa vecka bestämmer Region Skåne och Siemens om det går att fortsätta utbyggnaden av den nya telefonin."


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
20 okt 2005

Kommentarer

Bara en liten sak som slog mej: för att vara en Blind höna ser du väldigt bra :-)

Qilin/som tittar in då och då

Från: Qilin | Skickat vid: 20:44, 21 oktober 2005

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se