Från Blind Hönas arkiv

Hur har man tid?

När journalister i etablerade medier tar upp bloggfenomenet återkommer en fråga väldigt ofta: ett lätt roat "Hur har man tid att läsa alla dessa bloggar?".

Anna och jag fick den i SVTs Gomorron Sverige..

Det är lite märkligt att den frågan ens ställs i tv, ett medium som ju varje dag erbjuder dygnets alla timmar många, många gånger om med sändning. "Hur har man tid att titta på alla dessa program?"

I dagens SvD frågar Karoline Eriksson ungefär samma sak: "Själv är jag mest imponerad över att någon har tid och ork att läsa dessa oändliga nätdagböcker ...". (Det är i och för sig möjligt att hon bara syftar på media-nätdagböckerna a la Expressen, det framgår inte helt klart.).

Men bara idag ger SvD mig motsvarande cirka 230 A4-sidor med text och bild (bostadsannonserna oräknade). Lägg på DN på det... "Hur har man tid att läsa alla dessa tidningar?"

Men man har ingen tid alls. Man tar sig tid. Om nu journalister upptäcker att folk faktiskt lägger tid på att läsa dessa "bloggar" borde de åtminstone bli nyfikna, kanske till och med oroliga, snarare än att reagera med roat överseende.

Det betyder faktiskt att folk inte är nöjda med bara det som tidningen och teven levererar. Att man hittat en källa som ger ... något annat. Och vad är det i så fall som fattas i dagens media?


Permalänk | Andra som länkat hit (1)


  Avdelare mellan text och datering  
11 jun 2005

Kommentarer

För min del så kan jag ju konstatera att jag numera ägnar mer tid åt att läsa bloggar än åt DN+andra dagstidningar tillsammans.

"Bloggtiden" la jag tidigare bl.a på DN+andra dagstidningar men även på annat, så det är bl.a dagstidningarna som får mindre av min tid idag.

Undrar om jag är ensam om att ta av "deras" tid för att läsa bloggar? Om inte, undrar om de är medvetna om att de får mindre del av folks tid idag?

Från: Mats | Skickat vid: 18:20, 12 juni 2005

Alla människor har 24 timmar per dygn att göra vad de vill med. Det handlar inte om att "ha tid", det handlar om att prioritera. Jag tittar inte på dåliga TV-serier längre, jag läser (dåliga?) bloggar istället.

Från: Mats Andersson | Skickat vid: 21:39, 12 juni 2005

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se