Från Blind Hönas arkiv

Alicio och Chadie

Alicio bloggar från höger och Chadie från vänster (i alla fall på obunden.se). Det hindrar dem inte från att hjälpas åt ...

chadie_alicio.gif

Hittat hos kommentarerna till det här inlägget hos stationsvakt.


Permalänk |


  Avdelare mellan text och datering  
03 mar 2005

Kommentarer

Jag såg det också, och applåderar.

Från: Stefan | Skickat vid: 0:30, 04 mars 2005

Jag har definitivt inte samma politiska ståndpunkt som Alicio, men det hindrar inte att man kan hjälpas åt. En politisk ståndpunkt hindrar ju inte att man respekterar varandra och till och med kan vara mycket goda vänner.

Från: Bengt | Skickat vid: 2:14, 04 mars 2005

Känns som om en blind höna spionerar på mig. Måste kika över axeln:; var är den där spionen?
(Förresten så är jag fortfarande inte vänster, jag strävar efter nirvana.)
Tyvärr har jag inte lyckats fixa kaninen. Men nu ökar pressen.

Från: Chadie | Skickat vid: 7:49, 04 mars 2005

På något sätt tycker jag det känns som om någon gått och rotat i ens byrålådor när någon publicerar vad som skrivs i kommententarer. Det känns obehagligt. Är det bara jag som tycker det? Är kommentarer att anse som vilka inlägg som helst? Intressant att höra.

Från: Chadie | Skickat vid: 8:31, 04 mars 2005

I skrivande stund är kaninen ännu inte åtgärdad.

Från: Johnny | Skickat vid: 8:39, 04 mars 2005

He, he. Jodå, som tur är vi ju vuxna båda två och kan acceptera varandras meningsskiljaktigheter om världsliga ting.

Chadie var snäll och försökte fixa kanin-gifen på min blogg, men det gick inte pga att det är så många smådetaljer i bilden. Jag hoppas väl att det på något sätt ska gå att ta bort den vita bakgrunden, men än så länge vet jag inte hur.

Från: Alicio | Skickat vid: 8:48, 04 mars 2005

Chadie, Jag tycker att kommentarer är ännu mer offentlig än vad man skriver på ens blogg, därför att man har ingen kontrol om vad man har skrivit i en kommentar. Med din egen blogg kan du åtminstone radera allt, om det behövs.

Från: Stefan | Skickat vid: 8:50, 04 mars 2005

Kommentarer berikar bilden om oss som bloggar, även i andra forum. Som bloggare har du valt att fronta dina åsikter som vilken publicist som helst, imho.

Fast här är det kanske mer är en fråga om upphovsrätt - vem äger rätten till kommentarerna? Den som publicerar eller den som upphovar? Och har Blind höna isf gjort sig skyldig till en http://www.susning.nu/Karolina_Ramqvist ?

Från: Lidbom | Skickat vid: 9:32, 04 mars 2005

"En politisk ståndpunkt hindrar ju inte att man respekterar varandra och till och med kan vara mycket goda vänner."

Exakt! Nog för att politik är viktigt, men det blir aldrig så viktigt att man per automatik måste göra sig ovän med alla med motsatt ståndpunkt. Även om jag säkerligen skulle finna det svårt att vara vän med någon ur extremistleden. Men då står man nog helt enkelt FÖR lång ifrån.

Från: daniel. | Skickat vid: 13:00, 04 mars 2005

Chadie: avsikten var inte att genera dig (eller någon av er). Jag tycker inte heller att du har något att skämmas över: tvärtom applåderar också jag - som också de flesta här verkar göra.

Några frågor att fundera på, för alla: Känns det mer inträngande för att det är en skärmdump? Hade det varit mindre så, med bara en länk? I så fall varför?

Jag tror inte att man kan jämföra det som skrivits på en offentlig plats med att citera ett privat brev. Om Johnny, Chadie eller Alicio önskar kommer jag dock att ta bort bilden.

Från: Jonas Blind Höna | Skickat vid: 13:27, 04 mars 2005

När vi kommenterar hos varandra lämnar vi ofta spår tillbaks oss själva i form av e-postadress och url till en eventuell egen bloggen. Jag har hela tiden tolkat detta som ett sätt att skilja det privata från det offentliga. Jag kan enkelt kommentera på andras bloggar, och de kan enkelt hitta min blogg och lämna kommentarer där. Detta blir offentligt. Vill vi kontakta varandra mer privat kan vi skicka e-post (även om den inte heller är mer välskyddad än ett gammaldags vykort).

En helt annan fundering kring kommentarer är övergången till kommentarer i egna fönster. Jag skaffade själv det eftersom Blogger krävde inloggning för den som lämnar kommentarer, men en klar nackdel är att kommentarerna inte indexeras ihop med sitt inlägg. Ofta är det ju summan av ursprungligt inlägg och kommentarer som utgör värdet av ett inlägg.

Från: Håkan (hakke) | Skickat vid: 14:13, 04 mars 2005

En lustig sak jag inte kan låta bli att notera att bloggare som pingar inlägg som i rubriken har ordet blogg eller sex brukar alltid hamna bland de mest intressanta. Också vid flera tillfällen har inlägg med ordet Chadie eller Alicio också hamnat där.
Hade det varit en annan bloggare än du Jonas hade jag misstänkt att bloggaren vill dra till sig lite klick hos intressant:) - men det lär inte du behöva.
Känns j-ns konstigt att vara en klickmagnet.
Men till ämnet kommentarer: jag tycker det känns som att de har mer privat karaktär, att de inte alls är samma sak som inlägg i en blogg. Men det är bara min känsla - och egentligen inte uppbyggd på fakta.
Det går ju att länka till kommentarer - det är väl bara det att jag inte vill vara så bevakad.

Från: Chadie | Skickat vid: 16:10, 04 mars 2005

Jag är inne på Hakkes linje. Det jag skriver privat gör jag privat via mail, andra privatmessfunktioner osv. De har jag för avsikt att de bara ska läsas kommenteras av bara de som jag skriver till.

Det som jag skriver i en blogg, som kommentarer, på ett forum, anslagstavlor osv är offentligt. Helt ok för andra att citera, använda sig av, analysera osv. Jag tycker alltså inte att kommentarer är på något sätt mer privata än det jag skriver i min blogg.

Från: Åsa | Skickat vid: 19:47, 04 mars 2005

Hm... för att fimpa Alicios vita ruta måste man jobba med gif-formatets genomskinlighet. Det borde fungera genom att använda Adobe Image Ready.

Från: N|. | Skickat vid: 21:27, 04 mars 2005

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se