Från Blind Hönas arkiv

Svenska är svårt

Rektorn i en av "våra" skolor beslöt att minska föräldrainflytandet. (Jo, det är sant.) Han meddelade att bara en förälder från varje arbetslag - summa tre stycken - i fortsättningen skulle få vara med på föräldrarådets möten. Förra terminen hade varje arbetslag två representanter; representationen skars alltså ner till hälften.

Detta uttrycktes naturligtvis som en stor förbättring: mötena skulle bli mer "fokuserade" och behandla "strategiska frågor".

De flesta föräldrar såg det inte riktigt på samma sätt. Särskilt som arbetslagen just hade styckats upp i mindre delar, så en enda förälders möjlighet att veta vad andra tyckte och gjorde hade minskat. Och om man verkligen skulle diskutera "strategiska frågor" fanns det också skäl att ha kvar en bredare representation, tyckte vi.

Men rektorn stod på sig.

Så kom dock häromdagen det av studierektorn skrivna och av rektorn justerade beslutet. Jämte särskrivningfel som "kostnads förslag" och "pappers produkt", och meningar som "Den kontakt som varit har endast varit i form av positiva föräldrar", står där klart och tydligt att "Rådet består av tre föräldrar/representanter ifrån varje arbetslag".

Hoppsan: det blev precis tvärtemot vad han ville - en ökning av föräldrainflytandet i stället!

Men även om man är rektor får man väl ta konsekvensen av sina gärningar och sin språkförmåga?


Permalänk |


  Avdelare mellan text och datering  
09 okt 2003

Kommentarer

Min ögon blir bara större och större - Arnold som guvenör och rektorer som inte vet vad de skriver.

Från: EvaP | Skickat vid: 9:46, 12 oktober 2003

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se