Från Blind Hönas arkiv

Män älskar leksaker - och att betala för dem

OnOff har 13 rakapparater för herrar i sitt sortiment. Den billigaste modellen kostar 696 kronor. Snittpriset för apparaterna är 1.365 kronor.

OnOff har två rakapparater för damer i sitt sortiment. Den dyraste modellen kostar 496 kronor, 200 kronor mindre än den billigaste herrmodellen.

Den billigare damvarianten kostar 376 kronor - nästan halva priset jämfört med den enklaste modellen för herrar.

Den dyraste modellen för herrar kostar 2.396 kronor - mellan fem och sex gånger så mycket som en damhyvel. Men då har den förstås färgdisplay som visar "återstående raktid i minuter".

Milde herre Jesus, i rakapparatsbranschen löper tekniktokiga produktutvecklare uppenbarligen amok. Flertalet apparater ser ut som mobiltelefoner - och verkar också ha hämtat försäljningsargumenten därifrån: "Hela 70 minuters rakning på bara 1 timmes laddning"!

Men tydligen finns det köpare. Fast bredvid mig i montern stod i alla fall ytterligare en förbluffad man, vars rakapparat gått sönder, och bara gapade.

Vad är en rakapparat? En elmotor, ett batteri, en egg och plåtbit med små hål i. Inte precis rocket science. För ett par hundralappar får man också en apparat som gör jobbet.

Med skärt handtag.


Permalänk |


  Avdelare mellan text och datering  
25 aug 2003

Kommentarer

Och kvinnor älskar allt som glittrar, framförallt om det kostar skjorta, men helst ska det finnas en eller några åsnor som betalar alltihop.
Sug på det nu.

Från: adam | Skickat vid: 16:29, 07 augusti 2004

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se