Från Blind Hönas arkiv

Mot datorberoende

Med två tonåriga söner oroar jag mig också för det datorberoende SvD skriver om. Fast mest i riskzonen är förmodligen jag - deras far.

Om man bara förmår slita sig, så ordnar ABF i Stockholm en lång rad intressanta skäl att ge tusan i burken.

Lördag den 25 januari vill jag lyssna på "De hunsades revansch" - ett samtal om främlingsfientlighet utifrån Sverigedemokraternas valframgångar. Medverkar gör bland andra vinnaren av Stora journalistpriset, Mustafa Can, journalist på Dagens Nyheter. Men egentligen låter seminariet "USA och Europa - ökade spänningar eller samarbete?" minst lika intressant.

Den 29 januari hålls ett tvärvetenskapligt seminarium om "Det ofullkomliga djuret - våra livsstilsproblem i ett evolutionärt perspektiv". Här tar man upp stenåldersmat (paleolitisk kost), och varför de flesta av våra förfäder för tiotusen år sedan kunde göra det som idag endast cirkusarister, friklättrare eller elitgymnaster kan. Men också varför kvinnan tappade brunsten och utvecklade dold ägglossning, och förändrade hela vårt sexuella signalsystem - från lukt till visuellt.

Den 30 januari, slutligen, visar Jonas Sima sin film om Tage Erlanders valrörelse 1968 .

Fler uppgifter på ABF Stockholms sajt - klicka på månadens namn.


Permalänk |


  Avdelare mellan text och datering  
25 jan 2003

Kommentarer

Jag tror att det finns fler datorberoende ungdomar idag än vad många vuxna tror. Men jag VET att det finns oerhört många som är beroende, jag är en av dom. Mer än hälften av alla killarna i min klass (1an på gymnasiet) spelar minst 3 timmar om dagen. Detta är ett jätteproblem för folkhälsan.

MVH Nicklas Åhlman

Från: Nicklas Åhlman | Skickat vid: 9:59, 15 oktober 2003

hejom ni har mer info om dator beroende så skulle ja bli lycklig om ni kunde ge mig info om detta. gör ett projekt arbete om datorberoende t ex spelandet på datorn.

mvh johan

Från: johan | Skickat vid: 18:00, 04 december 2003

Jag går sista året i grundskolan (9:an) och det kanske är 3stycken i min klass som inte är datorberoende och ungefär 1/4 av hla skolan är det inklusive mig själv. Många av oss sitter 6-7 timmar om dagen.

MVH Tommy Andersson

Från: Tommy Andersson | Skickat vid: 7:54, 16 december 2004

Tänkte bara tipsa om ett litet gratis program som ger datoranvändare regelbunda upplysningar om att ta pauser och att röra sig.

Kolla in själva på http://www.userhealth.tk

Från: Oscar | Skickat vid: 0:53, 21 december 2004

Jag sitter cirka 8-12 varje dag. Jag mår så jävla dåligt om jag inte får sitta framför burken. hjälp mig!

Från: Markus Yngvesson | Skickat vid: 19:01, 08 juni 2005

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se