Kommentarer: Sigvard Lindqvist till minne

Märkligt hur många lärare som passerar under ens liv, men ingen har tillnärmelsevis satt lika djupa och plågsamt njutningsfulla spår som Sigge. En stor humanist, och patriot om man ens vågar använda det ordet idag. Tänk att en man av hans kaliber ägnade 32 år av sitt liv åt värnpliktiga! Vi kanske inte direkt utgjort ett tvärsnitt från våra årsklasser, men ändå.

Undrar hur många som kommer på hans begravning i nästa vecka. Stillhetens kapell är inte så väldigt stort...

Kommentar från Fredrik Leijerstam, maj 25, 2004 09:17 EM

Jag skulle gärna själv skriva något personligt om Sigge, men just nu vet jag inte vad.

Om andra tolkar händelsevis kommer förbi den här notisen, är ni mer än välkomna att anteckna något.

Kommentar från Jonas, maj 26, 2004 08:13 FM

Det finns två lärare som jag särskilt minns.

Den första var Gustav, min lärare i engelska i realskolan. En godmodigt sträng man med glimten i ögat. Han kunde allt om sitt språk, och var oerhört respekterad och omtyckt av sina elever. På våra skoljubiléer är Gustav den självklara medelpunkten, som kommer ihåg alla sina elever sedan mer än 40 år. Gustav grundlade mitt intresse för språk och min insikt om hur mycket språket betyder för kommunikation människor emellan.

Den andra var Sigge. Han var för mig precis sådan som de flesta andra tolkar minns honom - oerhört kunnig, karismatisk, minnesgod, rolig och respektingivande. Men också krävande. Sigge gav mig (nåja en hel del jobb fick jag ju göra själv) ett nytt språk och en öppning till en ny kultur. Detta har jag haft en oerhörd glädje och nytta av. Och kommer att ha länge än. Det var ett nöje att träffa Sigge vid ett antal tolkträffar och återigen få känna sig som elev till en respekterad lärare. Att då och då läsa om Documentum Siggeanum är en återkommande inspirationskälla.

Jag minns Sigge med glädje och tacksamhet.

John

Kommentar från John, juni 16, 2004 11:59 FM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter