Blind Hönas arkiv: april 2008

Klara besked

Utförliga öppettider

De här öppettiderna hittade jag på smidesverkstaden i Årsta. Om det nu är en smidesverkstad. Dörren var låst och när jag kikade in genom fönstret syntes ingen till. Kanske är hela lokalen, med lapp och allt, en enda stor konstinstallation? En kommentar till vårt klockslagsfixerade samhälle?

Jag gillar verkligen attityden. Jag försöker ta den till mig - åtminstone för bloggen. Jag är här. Vissa dagar. Ibland så tidigt som ...

Se originalet på flickr.


Permalänk | Kommentarer (2)


  Avdelare mellan text och datering  
20 apr 2008

Idag

Jag somnade och befann mig plötsligt i en husbil på en avsides parkeringsplats, en grusplan mitt i skogen. Det var natt, det var mörkt och instängt och alla fönster hade fördragna gardiner.

Utanför bullrade en vägmaskin med skrapa, en riktig monstertruck. Dess strålkastare spelade mot gardinerna när den gjorde vända efter vända över grusplanen och föste bort allsköns skräp och bråte som landat här.

Jag insåg att om jag inte kom härifrån kvickt skulle både husbilen och jag hamna i truckens skopa och tippas ner i ett dike. Och mindes plötsligt att jag själv hade parkerat bilen här för ett halvår sedan, och bara lämnat den.

Lätt panikslagen tog jag mig fram till förarsätet. Fanns det bensin? Ström i batteriet? Strålkastarna tändes och lyste svagt, men vägen som jag kört in mot grusplanen såg obekant ut: en brant och stenig backe. Nu nedför. Då, uppför.

Sedan vaknade jag. Solen lyser ute, och jag tänker att sällan har väl det undermedvetna sänt en så övertydlig signal.

Det var skönt att vara vilse i ödemarken en tid. Det är dags att leta sig tillbaka.


Permalänk | Kommentarer (6)


  Avdelare mellan text och datering  
  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se