Blind Hönas arkiv: juni 2006

Uppföljning av bloggundersökningen hos Media Culpa

Bloggen Media Culpa följer upp förra årets undersökning av svenska bloggare och bloggläsare. Svara på årets enkät - det tar bara ett par minuter och du är helt anonym - så får vi färska data om hur bloggläsandet har utvecklat sig under året. Och uppmana gärna fler att svara!


Permalänk | Kommentarer (1)


  Avdelare mellan text och datering  
28 jun 2006

En chans till

Om du missade att fira midsommar i fredags har du en chans till idag, i Vasa Park, 2854 Triunfo Canyon Road, Agoura, Californien.

Frukort från 9 till 11; därefter serveras de traditionella svenska midsommar-hamburgarna och hot dogs.

Midsommarstången reses vid 12; den kungliga paraden är klockan två, och sedan uppträder Vasa Junior Folk Dance Group och the Swedish Folk Dance Club of Los Angeles. Mycket nöje! (The Acorn: Swell to be Swedish in Agoura, 22 juni 2006)


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  
25 jun 2006

Ny teknik utan tillräcklig tid att lära in

Ny teknik utan tillräcklig tid att lära in, ovanpå sjukskrivningar utan vikarier och förlängd arbetstid har fått sjuksköterskorna på strålbehandlingsavdelningen på sjukhuset i Lund att protestera i ett brev till sina chefer.
"Sju sjuksköterskor av 57 är långtidssjukskrivna på strålbehandlingsavdelningen, varav fyra på heltid, och det finns inga vikarier att tillgå. För att arbeta som sjuksköterska på avdelningen krävs nämligen specialistutbildning.

Samtidigt har en ny skiktröntgenapparat introducerats och ett nytt bildtagningssystem införts, utan att personalen känner att de har fått tillräckligt med tid avsatt för att lära sig den nya tekniken."
Sydsvenskan: Strålsköterskor slutkörda
Verksamhetschefen har svårt att förstå varför personalen är stressad. Räknat i timmar har avdelningen mer resurser nu än för ett år sedan, och eftersom alla fått jobba övertid i maj är vårdköerna lägre än samma tid förra året.

Detta verkar falla in i mönstret: Flera system införs samtidigt. Arbetsledningen förstår inte vikten av utbildning, stöd vid införande och träning i ny teknik. Ny teknik och ett antal närliggande faktorer leder till inlärningsproblem på en helt ny skala, och därmed stress och nedsatt prestationsförmåga.


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  

Diskkrasch förstörde patientdata

Vårddokumentation och bokningar som rör tusentals patienter vid sju vårdcentraler och hemsjukvården har gått förlorad i en allvarlig IT-krasch, rapporterar Göteborgs-Posten (Datorkrasch hot mot patienter, 20 juni 2006).

"- Jag har aldrig tidigare varit med om en så här allvarlig händelse, säger primärvårdsdirektör Bo Ragnmar."

Det har han kanske inte, men den är ju inte unik. I december 2002 kraschade datorer med patientdata för sex vårdcentraler samt några barnavårdscentraler och andra vårdinrättningar i Stockholm. Mer än 90.000 patienter drabbades. Bokningar och journalanteckningar försvann. (Läs mer om detta och om kubakrisen (!) i notisen "Inget kan gå fel, Blind Höna 27 dec 2002)

Sådant ska inte kunna hända, sa man då. Också. Och det ska i alla fall inte kunna hända igen. Sa man då.

"Att de inte kommer bort" är en av de saker som IT-företagen gång på gång framhåller som de elektroniska journalernas fördel över pappersjournaler.

Det är dock sällsynt att tiotusentals pappersjournaler bara blir till stoft så där på en gång.


Permalänk | Kommentarer (2)


  Avdelare mellan text och datering  
24 jun 2006

Folkets bloggteve och Folkets Sommar-podcast

"I princip kommer vem som helst att kunna producera sin egen tevekanal eller radiostation. Det kan vara allt från ganska enkla videobloggar till lokaltevestationer", säger One Entertainment, dotterbolag till internetleverantören Bahnhof till NyTeknik (Nytt Bahnhofbolag lanserar bloggteve, 21 juni 2006). Men huvudprodukten verkar vara tusentalet kabel-tv-kanaler. I höst ska det lanseras.

Micke på Åsiktstorpeden lanserar å andra sidan redan nu Sommarbloggprat. Sandra och Rosmari har redan hunnit göra det!


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  

Bloggar, beröm och skitsnack

Blev uppringd av en reporter från Metro som höll på att skriva om att en del bloggare drabbas av hatiska och grova kommentarer på sina bloggar. Hänvisade till Ros-Mari som tagit upp det.

Varför är det lätt att säga saker på nätet som man inte skulle säga till någon i verkligheten, undrade reportern? Ja, vad ska man säga? Att det väl just är för att smutskastarna kan vara anonyma. Men det är förstås oacceptabelt och ingen ska behöva stå ut med det.

Å andra sidan är det knappast något nytt för bloggar. Mejl fungerar likadant. Ledarskribenter har fått idiotmejl och hatbrev sen länge. Och de allra flesta kommentarer (totalt sett) är ändå välvilliga eller sansade. Och att bloggar knappast är något som lockat fram knäppgökar och fanatiker - de gjorde sig besväret att komma ut på nätet redan för länge sedan. Bloggexplosionen har nog på det hela taget haft en utspädande effekt; en massa ganska vanliga och rätt sansade männsikor har fått tillgång till mediet (även om de inte märks lika mycket som skithögarna).

Men det finns ställen som verkligen genomsyras av en kultur av välvilja och generositet - vilket väl borde vara ett minst lika intressant fenomen som att det finns skithögar.

Jag tänker på fotobloggarna på Flickr.

Flickr genomsyras av uppmuntran och komplimanger. Kommenterar man varandras bilder är det nästan alltid med beröm: Vilken fantastisk bild! Så vackert! Great shot! Lovely colors! Leta själv eller - för att bara ta några nyliga bilder på slump - kolla Annas vattenglas, Nils havsvy, Annika Preusslers grapefrukt eller Mikael Fennhagens solnedgång (nedan).

Sunset of Skurup
Sunset of Skurup. (Foto: Mikael Fennhagen)

Vad du än tycker om just de här bilderna, är det påtagligt vilken god anda som råder på Flickr: uppmuntran och konstruktiv kritik. Inte för att jag vet hur länge det kommer att vara så, men till dess ... är det en källa till glädje.

Flickr är på många sätt ett fantastiskt fenomen, som jag ska försöka återkomma till.


Permalänk | Kommentarer (2)


  Avdelare mellan text och datering  
23 jun 2006

"Swedish trio e.s.t. explore musical frontiers"

est_jazz.jpg

"Fresh, unexpected and full of surprises". e.s.t:s gig i Hollywood igår (22 juni) får beröm av Reuters.

(Bilden från Nalen i fjol.)


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  

Supersill me

Bara goda effekter märktes hos ett 30-tal volvoarbetare som fick äta sill till lunch fem dagar i veckan under sex veckor, enligt en undersökning från Chalmers. Halten av det goda kolesterolet (HDL) ökade hos försökspersonerna. Några negativa effekter av dieten syntes inte, enligt Göteborgsposten. Det kan man inte säga om andra ensidiga dieter.


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  
22 jun 2006

Tornseglarformation över Södra Station

Eftersom vi är flera här som gillar tornseglare (inte minst Kerstin - tack för kommentaren till en tidigare bild), måste jag visa på Nils fantastiska bild av tornseglare i formation. (Klicka på bilden för att se den i större format på Flickr.)

Jag vågar inte gissa hur många försök det kan ha krävts innan det blev en så perfekt bild ...


Permalänk | Kommentarer (2)


  Avdelare mellan text och datering  
20 jun 2006

Vi gör ingenting, bara utför

Substantivsjuka kallas det när man byter ut ett livligt verb mot dess substantiv, och lägger till ett tomt så kallt utförande-verb. I stället för "Nu skördar bönderna vetet" säger man "Veteskörden utförs".

Det där kan användas om det är något obehagligt man vill distansiera sig från. Det är inte kul att utvisa människor från Sverige. Så polisen kan naturligtvis säga att man inte utvisar någon - man bara "verkställer utvisningen". Då har man ju inte så mycket ansvar, eller hur?

Men fortfarande klibbar ju det där obehagliga ordet vid en. Utvisning. Så hur hör jag en polis försvara sig, när han i kvällens Uppdrag Granskning kritiseras för hur han fört en vitryss som inte fått asyl tillbaka till Minsk? Jo, med en dubbel-substantivering, där även verbet "verkställa" blir ett substantiv: "Vi inom polisen har bara att utföra verkställigheten", säger han.

Inget spår av utvisning och av verkligheten - desperata eller förtvivlade människor som med tvång förs tillbaka till Europas sista diktatur - finns kvar. Han lydde order. Han utförde verkställigheten.

Substantivsjuka - även serie-substantiveringar - kan man läsa mer om i min bok "Att skriva för webben är att skriva för publik.


Permalänk | Kommentarer (2)


  Avdelare mellan text och datering  

"Så gör ni för att inte gå i datorfällorna"

duojobbet_small.jpg

Tidningen Du&Jobbet har en rejäl intervju med mig i det senaste numret.

På nätet finns hela artikeln bara för prenumeranter (eller biblioteksbesökare; webbkoden finns i papperstidningen). Men ett kortare referat ("Fastna inte i datorfällorna") finns hos tidningens utgivare Arbetsmiljöforum.

Extra roligt är att en av tidningens målgrupper är skyddsombuden. De har en nyckelroll för att få bättre datasystem på arbetsplatserna - men de måste få kunskap om vad de ska vara uppmärksamma på.


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  
18 jun 2006

Ny text På Kornet: Pistvakt i PC-åldern

Solig tur i snöig liftNågot håller på att gå förlorat i delar av arbetslivet. Har du också märkt det?

Det har varit temat för några notiser på Blind Höna senaste tiden (till exempel Ett allt stelare samhälle och "Det är systemet..." - från Kista).

Nu finns det en ny text På Kornet om Pistvakt i PC-åldern, eller: Det går inte för systemet. (faktiskt aktuell även mitt i sommaren, trots sin rubrik...).

Vad tycker du? Datatekniken ger oss stora möjligheter - men begränsar den också? Eller skyller folk systemet för att det är bekvämt? Negligerar man den kunskap människor har - och finns det en övertro på siffror?

Försöker vi automatisera verksamheter som inte enkelt låter sig fångas i processer, modeller och förutbestämda flöden? Kan man göra systemen bättre? Eller kan de faktiskt vad de ska - är det utbildning och införandestöd som felar? Skriv en kommentar till artikeln här på Blind Höna.


Permalänk | Kommentarer (1)


  Avdelare mellan text och datering  

The makorin has malfunctioned: Människans historia och framtid i snabb sammanfattning av Margaret Atwood

atwood_tent.jpgThe Tent kunde varit Margaret Atwoods litterära bloggande: det är en samling korta, ironiska, mångtydiga prosastycken - utkast som kanske varit början på romaner (eller inte, som "Three novels I won't write soon").

Roligast är Take charge, en mininovell (mikroroman? nano-epos?) på 30 meningar om mänsklighetens utveckling - från
"- Sir, their cannons have blown a hole in the ship. It's below the waterline. Water is pouring into the hold, Sir.
- Don't just stand there, you blockhead! Cut a piece of canvas, dive down, patch it!
- Sir, I can't swim."
över
"- Sir, their anti-tank missiles have shredded the left tread on our tank.
- Don't just sit there, you nitwit! Take a wrench, crawl underneath the tank, fix it!
- Sir, I'm a gunner, not a mechanic."
över
"- Sir, their diabolical worm virus has infected our missile command. It's eating the software like candy.
- Don't just lounge there, you dickhead! Get going with the firewalls, or whatever you use.
- Sir, I'm a screen monitor, not a troubleshooter."
till
"- Sir, the makorin has malfunctioned and set off the pizzlewhistle. That has saddamed the glopzoid plapoodle. It may be the work of hostile nanobacons."
- Don't just hover there, you clonedrone!"
... och ännu längre.


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  

"Det är systemet..." - från Kista

KistaChic försöker pruta:
"Vi började gå genom konkurrenterna; säljaren var helt säker på att de var billigare än Telia, däremot kunde Clas Ohlson vara en farlig konkurrent. Jag fick honom att surfa in på deras webbplats och mycket riktigt var 'Classe' hela tio kronor billigare än 'Kjelle'.
- Ok, men om jag får den för deras pris så köper jag den här hos dig nu.
Maken till förvirring det blev i butiken. Får man göra så? Går det? Kunde han ändra priset i systemet? De andre säljaren tittade helt oförstående på oss ...
KistaChic: Kjell är inte prutbar
Relaterat på Blind Höna: Ett allt stelare samhälle


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  
17 jun 2006

Jonathan om bloggare i Iran

Jonathan på j|turn om sina studier av iranska bloggare i Realtid.se:
"- Det intressanta är att vi har olika attityder till vad som är politiskt. För oss i Sverige är politik sakfrågor eller den senaste budgeten. Men i Iran är det enormt politiskt om en tjej skriver om sitt privatliv."
Bloggrevolution erövrar Iran, 15 juni 2006.

Permalänk | Kommentarer (1)


  Avdelare mellan text och datering  
16 jun 2006

Fler om ett allt stelare samhälle

Bra krönika av Marika Ehrenkrona i Realtid.se:
"Finansbranschen har sina strikta placeringspolicies, reklambyråerna har grafiska mallar och marknadsundersökningar, produktionsbolagen sina fastställda, internationella programformat och vårdföretagen är slavar under detaljrika upphandlingsreglementen. Varumärkesreglerna är så omfattande att man inte kan ta en kopp kaffe utan att ställa frågan om det gynnar varumärket.

Ordning och reda - javisst. Men hur kul är det på en skala?

Är det verkligen nytaylorism vi behöver, ska vi i postmodern tid vara tennsoldater som marscherar på jobbet enligt förutbestämda mallar?

Jag menar att kreativiteten inte bara är rolig, den är livsnödvändig för att nå goda produktionsresultat. Kreativitet är pengar. Kreativitet löser problem på ett nytt sätt, som ingen manual i världen har kommit på. Det skapar i förlängningen kundnytta och utdelning för aktieägarna.

Alla överdrivet pedantiska regler på jobbet är dysfunktionella, eftersom de får medarbetarna att springa som råttor i bur och bli fysiskt och mentalt stressade, vilket slår ut just den kreativitet som vi skulle behöva för att lösa problemet."
Marika Ehrenkrona: Kreativitet är pengar (5 juni 2006)

Permalänk | Kommentarer (2)


  Avdelare mellan text och datering  

Mer om dagens "Det är systemet..."

(Börja här.)

- Hej, det är X på Fritidsresor. Nu har jag fått fram din resa och priset du hade fått, 13.655 kronor, stämmer.
- Okej, så bra ... men jag är mest fascinerad av att ert system lägger till en person till på flyget. Bokas den?
- Nej, bokningen sker ju i det stora gemensamma systemet, Amadeus. Men vi sitter med vårt system hitom det. Och om en annan säljare än den som du först bokade resan med går in i det, så läggs det på inte en hel, men en halv person till på flygresan. Men vi vet om det här, jag har gjort det här massor med gånger, och vi jobbar på systemet, så det blir bättre hela tiden.
- Aha, det blir bättre. Så förut bokades det trekvarts person extra? Och snart är ni nere i bara en tredjedels person då?
- Hehe, ja, kanske det. Vad hade du för kreditkortsnummer?


Permalänk | Kommentarer (1)


  Avdelare mellan text och datering  
15 jun 2006

Shakespeare slog Riverbend

Omslaget till Baghdad Burning

Det blev inte bokversionen av bloggen Baghdad burning som vann det brittiska Samuel Johnsson-priset för bästa fackbok.

Priset gick i stället till 1599: A Year in the Life of William Shakespeare av James Shapiro.

Relaterat på Blind Höna: måttenheten "en bard".

William Shakespeare


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  

Dagens "Det är systemet..."

Hos Fritidsresor.
- Hej, jag ska betala en resa jag bokade häromdagen.
- Har du något bokningsnummer?
- Javisst, XXXXXXX.
- Jaha ... fem personer till Barcelona, stämmer det?
- Javisst, precis.
- Vilket pris fick du för resan?
- 13.655 kronor skulle det vara.
- Ja, och jag får fram 14.900.
- Va?! Men det står 13.655 här på min bokningsbekräftelse?!
- Jodå, det stämmer säkert, men det är nämligen så att vårt system av sig självt lägger till ytterligare en person på flygresan. Men jag måste ringa och kontrollera med dom som har den här totalbilden, kan du hänga kvar? (...) Du, dom svarar inte, kan jag få ditt telefonnummer så kan jag ringa dig under dagen? Det kan bli inom tio minuter eller ett par timmar, jag vet inte när.

(I allt övrigt, vill jag framhålla, har Fritidsresors service var utmärkt och personalen trevlig...)

Fortsättning: Mer från systemets inre!

Relaterat på Blind Höna: Ett allt stelare samhälle


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  

Namninsamlingen mot idiotslöseriet i EU-parlamentet

"It costs European taxpayers approximately 200 million euros a year to move the Parliament between Brussels/Belgium and Strasbourg/France. (...)

Article 47 on participatory democracy in the proposed constitution for the European Union, which the European Commission supports, wants the citizens in the European Union to become more active and to participate in the debate on European issues. Therefore, we are starting a citizens' initiative to collect a million signatures to put an end to this waste of taxpayers' money."
Skriv under på oneseat.eu. Idag är man halvvägs till miljonstrecket.


Permalänk | Kommentarer (1)


  Avdelare mellan text och datering  
12 jun 2006

Riverbend om Zarqawi

"No - Iraqis aren't celebrating in the streets- worries over electricity, water, death squads, tests, corpses and extremists in high places prevail right now (...)

[Zarqawis] influence was greatly exaggerated but he was the justification for every single family they killed through military strikes and troops. It was WMD at first, then it was Saddam, then it was Zarqawi. Who will it be now? Who will be the new excuse for killing and detaining Iraqis? Or is it that an excuse is no longer needed - they have freedom to do what they want. The slaughter in Haditha months ago proved that. (...)

So now that Zarqawi is dead, and because according to Bush and our Iraqi puppets he was behind so much of Iraq's misery- things should get better, right? The car bombs should lessen, the ethnic cleansing will come to a halt, military strikes and sieges will die down ... That's what we were promised, wasn't it? That sounds good to me. Now - who do they have to kill to stop the Ministry of Interior death squads, and trigger-happy foreign troops?
Baghdad Burning: Zarqawi..., 10 juni 2006

Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  
11 jun 2006

Nigeriabrev från Sverige, häpp

"Swedish scammers are posing as investment managers and cold calling Australians with offer of shares in fake overseas companies in the latest of a series of rip-off schemes.
The group, calling themselves Stonewall Finance Ltd, have been ringing and emailing unsuspecting Australians to offer them shares in offshore company Australian Biofunds Investments Ltd and some people are believed to have taken up the offer.
The scam is the latest in a series of illegal investment schemes in which Australians have lost more than $400 million..."
Aussie investors snared in Swedish scam, The Age (7 juli 2006)


Permalänk | Kommentarer (1)


  Avdelare mellan text och datering  

Är bloggare orättvisa mot journalister?

I diskussionen - kraftmätningen? - dragkampen? - mellan etablerade medier och nya, skriver Håkan Lindgren att vi fått
"... en ny stereotyp: nu är journalisten elitistisk, en 'gatekeeper', han tror att han kan kontrollera informationsflödet. Den verkliga eliten är, som sig bör, osynlig. Ägarna är helt frånvarande i den här diskussionen. Vad annonsörerna vill göra de närmaste åren pratar man heller inte om. Organisationerna vars opinionsundersökningar och betalda forskningsresultat dyker upp som nyheter, alla de som sätter agendan och som vi alltför sällan får läsa om, eftersom både bloggar och dagstidningar hänger på när en politiker är full på krogen - allt detta saknas. Istället sparkar man på den som befinner sig längst ner i kedjan, journalisten. Han är arrogant. Han vill styra vilken information vi skall få. Det är snyggt.

Hur grunt det här resonemanget är visar sig just i att man angriper journalisten när man vill angripa 'old media', som om det var den ensamme journalisten som var mediet, och inte den stora industrin bakom honom."
Håkan Lindgren: I’m not blogging this, 9 juni 2006
Det är bra att debatten nyanseras en aning, tycker jag, och Håkan har alldeles rätt i att ägarmakten alldeles för ofta glöms bort. Det finns anledning att komma tillbaka till ämnet.


Permalänk | Kommentarer (1)


  Avdelare mellan text och datering  

Ojos de Brujo

ojosdebrujo_marina_small.jpg

Ooo, öronen ringde ett helt dygn efter konserten med Barcelonska hiphop-flamencobandet Ojos de Brujo i torsdags. Dumt att inte stoppa in öronpropparna.

ojosdebrujo_basist_small.jpg

Tungt och ösigt. Men jag tycker nog att Elbicho spelade roligare och mer varierad musik. Trots att både gitarristerna och basisten i Ojos de Brujo (jäklar, vilket bassolo!) var tekniskt skickligare.

ojosdebrujo_mplusd_small.jpg

Dansösen/körsångerskan var läcker - men tillfällena av kort flamencodans väckte mest mersmak för the real thing.

Fler bilder av Ojos de Brujo på Flickr. Konserten sänds i P2 10 september, och i SVT någon gång under hösten.


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  

Dela med sig

Tornsvalor heter vencejos på spanska. Det hade jag inte vetat om inte Anonima på Comentaristas Dispersas velat använda min bild av dem.

Jag älskar verkligen det här. Att plötsligt få ett mejl från någon i Buenos Aires eller Madrid - och sedan kunna dela med sig av något man gillar till dem. De nada, Anónima!


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  

They're talking ostkaka

Har du vägarna förbi Stromsburg, Nebraska nästa helg, så stanna till och fira en tidig midsömmar:
"Their name may not be Johnson, Anderson or Carlson, but they're talking Ostkaka, Swedish meatballs, potato bologna, and rye bread with thousands of visitors coming to Stromsburg to experience Swedish food and celebration. The Swedish Midsömmar Festival anoints Stromsburg as the 'Swede Capital of Nebraska'... "
Columbus Telegram: Everyone in Stromsburg is a Swede June 16-18

Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  
10 jun 2006

Fler problem med offentliga sektorns IT-system

Om du läste recensionen av "Plundering th public sector" - om den brittiska regeringens många IT-misslyckanden - finns en intressant artikel i Guardian, som dels listar ytterligare problem som drabbat aktuella IT-projekt, men också försöker analysera varför det så ofta går fel. En hel del av det är nog giltigt även för Sverige:
"One of government's more worrying habits in managing IT programmes is trying to get all three [cheap, fast, good, min anm]. Political timetables usually demand speed, while the complexities of public service - government can't choose its customers - demand perfection. The public procurement process, meanwhile, drives towards low cost: in the initial contract, price, at least. Something has to give. Traditionally, it is cost, usually with the supplier's tacit collusion. (...) When the system spec is vulnerable to politically imposed 'function creep', and the deadlines the subject of tabloid headlines, you're doomed."
Guardian: Government must resist temptation for a quick fix (1 juni 2006)

Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  
07 jun 2006

70-talsoriginal som borde vara k-märkt

70-talsoriginal som borde vara k-märkt

I Vimmerby stadshus (byggt i mitten av 70-talet) har man bevarat originalinredningen i cafeterian. Klarröda plastbord och plaststolar. Rött linoleumgolv med gula inläggningar. Fönstren har specialgjorda storblommiga rullgardiner i brandgult (tyvärr syns de inte på bilden) Längst bort en fototapet med hösmotiv ... Notera också den specialbyggda soffan med mjukt rundade 70-talshörn (naturligtvis klarröd).

Det kan inte hjälpas - det kändes som en visuell vitaminkick när jag kom in där (fikapaus i Skriva för webben-kurs för Vimmerby kommuns webbredaktörer).


Permalänk | Kommentarer (1)


  Avdelare mellan text och datering  

Goddammit

(Det är hög tid att blåsa lite nytt liv i den här bloggen. Nytt blod. Transfusion.
Jag låtsas skylla på ... mycket resande och föreläsande sista tiden. Anyway. Just do it. Kom igen.)


Permalänk | Kommentarer (2)


  Avdelare mellan text och datering  
  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se