Blind Hönas arkiv: februari 2002

Brunnen som aldrig tystnar

"Men så hörde jag något. Ja, det gjorde jag. Jag hörde att det började viska nere i brunnen. Djupt, djupt där nere började det viska och mumla. Det var en så underlig röst, som inte liknande någon annan röst. Och den viskade sagor. Sagor som inte liknade några andra sagor och som var vackrare än alla sagor i världen. Det finns nästan ingenting, som jag tycker så mycket om som just sagor, och jag la mig platt på magen över brunnskanten för att få höra mer och mer av det som rösten viskade."

(Mio, min Mio)

Astrid Lindgren 1907 - 2002


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  
28 feb 2002

Cross lämnar in på nytt

Cross gick i konkurs - igen. Det hjälpte inte att internet-verksamheten var lönsam. Pengarna försvann ner i det gamla moderbolagets överdimensionerade administration.

Skulden måste läggas på ägarna, som inte förmådde skära ner overheaden med mer än någon enstaka person, trots att antalet intäktsbärare minskades från 80 till 20. Situationen blev lätt absurd när det gick en administratör eller chef på två konsulter.

Internet-verksamheten kommer nu att drivas vidare i de arbetande konsulternas egen regi. Alla kundåtaganden är säkrade.


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  
21 feb 2002

Snälla, mejla mej!

Om du har mejlat till mig de sista månaderna, skicka gärna ett nytt mejl så kan jag rekonstruera min adressbok. Kort efter förra uppdateringen raderade en ovanligt elak hårddiskkrasch vartenda iota i datorn. Alldeles för mycket - bland annat aktuella mejl och färdigskrivna Kornet-artiklar - visade sig vara ouppbackat. (Man lär sig aldrig.)Har jag inte svarat på något mejl du skickade för någon vecka sedan, kan detta vara orsaken. Jag ber om ursäkt - hör av dig i så fall.

En olycka kommer sällan ensam. Omformateringen av hårddisk och ominstallationen av program strulade ofattbart. Generatorn pajade i bilen; bärgning och reparationer gick på fyratusen. Taklampan i vardagsrummet splittrades och sände en störskur av glassplitter över barnen; Henriks ben slitsades upp på flera ställen. Så hade vi dödsfall i släkten. Sara fick vattkoppor. Och slutligen Cross haveri. Tre veckor från helvetet, och alldeles för glest med uppdateringar På Kornet. Nu vet ni varför.


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  

Hi tech-haikus

Karin G skickade följande haiku apropå Kornet-artikeln om SMS-användning.

Sänder essemess
vänliga ord går iväg
"misslyckad sändning"


Läs fler haikus på Karins webbplats. Efter två veckor fyllda av katastrofer (se nedan) kontemplerar jag dessa felmeddelande-haikus (av en okänd författare):

A crash reduces
your expensive computer
a simple stone.

Three things are certain:
Death, taxes, and lost data.
Guess which has occurred.

Having been erased,
The document you're seeking
Must now be retyped.


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  
  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se