Blind Hönas arkiv: december 2001

Ska Matthew Fisher spela in en ny Hammond-skiva?

Matthew Fisher, organist i Procol Harum, fotograferad 15 dec 2001 i KöpenhamnMatthew Fisher är orgelgeniet som spelade och skrev orgelmelodin på jättehitten "A whiter shade of pale" (men som inte står med bland kompositörerna).

Matthew funderar på att göra en ny Hammond-skiva, men vill undersöka intresset först. På Matthews egen sida kan kunde man fylla i ett formulär (utan att binda sig för något), för att ge en förhandsbild av hur stort intresset är . Ett nytt sätt för artiser att gå förbi skivbolagen och kommunicera med sin publik.

(Större versioner av bilden på Matthew finns bland Beyond the Pale's porträtt från Procol Harums konsert i Köpenhamn i december 2001. Där finns också en sida med fler bilder av hela bandet.)


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  
31 dec 2001

Mindre IT-projekt, med säker avkastning

"Det bistra ekonomiska klimatet gör att företag inte längre har råd att betala för projekt som bara kanske ger avkastning. Chefer måste visa "return on investment" (ROI) på varenda krona som läggs ut. Små projekt som direkt påverkar produktiviteten ger oftast snabbare och säkrare ROI än storskaliga investeringar", skriver Financial Times (6 dec).

Dagens (och den närmaste framtidens) webb- och IT-projekt handlar därför mer om att öka effektiviteten inne i företagen - mindre om att sälja varor till en global massmarknad, fortsätter tidningen. Läs hela artikeln på Financial Times webbplats (öppen för prenumeranter, men det går att få ett tidbegränsat "trial membership" gratis).


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  
09 dec 2001

30 000 nya IT-jobb

Jo, det är sant. Men inte konsulter.

Min vän Bernt, ombudsman på ett SACO-fackförbund, berättade idag om hur IT börjar tränga in på allvar i alla möjliga gamla verksamheter, både i kommuner och företag.

Till och med gamla socialarbetare får olika typer av IT-ansvar inom förvaltningarna, och ansvar för att driva och utveckla IT i verksamheten.

Enligt Bernt hävdar arbetsgivarna - inom både stat, kommun och företag - att det behövs 30.000 människor som kan ta sådana arbetsuppgifter. Man skriker efter folk, men man söker i första hand (jag citerar) "inte nördar" - utan människor som kan verksamheterna, och som kan lära sig så mycket om IT att de kan samordna utvecklingen. (För dig som kan söka finns tips om anställningsintervjuer lite längre ner på denna sida.)

Utvecklingen kommer rimligen att betyda mycket för efterfrågan på IT-utbildning och andra former av stöd framöver.


Permalänk | Kommentarer (0)


  Avdelare mellan text och datering  
06 dec 2001
  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se