Från Blind Hönas arkiv

Kritik mot IP-telefoni: krångligt och ineffektivt

Även branschorganet Computer Sweden har uppmärksammat att IP-telefonin inte håller vad den lovat. (Apropå Fortsatt kaos kring IP-telefoni i Region Skåne, 18 juli 2007.)

"Affärsnyttan saknas - effektiviteten hamnar i skymundan" var rubriken på en omslagsartikel i mars i år. (På nätet under rubriken Ip-telefoni - vad är poängen?, Computer Sweden, 14 mars 2007) )

Det tar längre tid för de anställda att använda telefonen, och effektiviteten snarare sjunker än ökar, säger man (men några konkreta mätningar redovisas som vanligt inte).

Några intervjuade företag sätter sitt hopp till att IP-telefonin ska kunna innebära några ännu inte definierade "tjänster, funktioner och applikationer" som kan "addera värde" till organisationen. Ingen lyckas dock konkretisera vad det skulle vara.

Å andra sidan finner analysföretaget Gartner att det är bortkastade pengar att skaffa IP-telefonisystem som idag har många avancerade funktioner.
"De flesta inte använder ens en bråkdel av möjligheterna en sådan telefon har utan skulle klara sig lika bra med enkel ip-telefon som bara fungerar som just telefon."
Avancerade ip-telefoner kritiseras (Computer Sweden, 14 mars 2007)
Och då är vi tillbaka i systemet som ändå ger tveksam eller ingen ny nytta.

IP-telefoni behöver inte vara dåligt. Med tiden kommer säkert någon på verkligt nyttiga tillämpningar och smarta förbättringar. Men än så länge är vi inte där.


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
21 jul 2007

Kommentarer

Jag har funderat på att skaffa IP-telefoni privat, men inte så mkt för priset utan för det tjänster som jag trodde det kunde erbjuda... Jag skulle vilja ha omkopplingsval beroende på vem som ringer, och jag skulle vilja ha en websida där jag kan lyssna av voicemail, dessutom skulle jag vilja ha olika meddelanden till olika personer som ringer om det går till voicemail, ex vis tala om var jag är till nära vänner och släktingar, och andra bara säga det vanliga "lämna ett meddelande efter pipet, blunda och hoppas att jag återkommer".

Ingen operatör som jag sett erbjuder detta, och speciellt inte till privatpersoner.

Från: Stefan Q | Skickat vid: 12:27, 13 augusti 2007

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se