Från Blind Hönas arkiv

Mer om dagens "Det är systemet..."

(Börja här.)

- Hej, det är X på Fritidsresor. Nu har jag fått fram din resa och priset du hade fått, 13.655 kronor, stämmer.
- Okej, så bra ... men jag är mest fascinerad av att ert system lägger till en person till på flyget. Bokas den?
- Nej, bokningen sker ju i det stora gemensamma systemet, Amadeus. Men vi sitter med vårt system hitom det. Och om en annan säljare än den som du först bokade resan med går in i det, så läggs det på inte en hel, men en halv person till på flygresan. Men vi vet om det här, jag har gjort det här massor med gånger, och vi jobbar på systemet, så det blir bättre hela tiden.
- Aha, det blir bättre. Så förut bokades det trekvarts person extra? Och snart är ni nere i bara en tredjedels person då?
- Hehe, ja, kanske det. Vad hade du för kreditkortsnummer?


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
15 jun 2006

Kommentarer

Underbart :D
Mer sånt här!

Kan bara konstatera att efter att ha jobbat med att integrera ett externt system med befintliga system hos en reseleverantör under en sommar så är jag väldigt fascinerad över att resebranschen fungerar över huvud taget.

Det jag gjorde var ändå hyffsat modernt och lättanvänt, men vissa av systemen i den branschen är lager på lager byggt på system gjorda på sextiotalet. Ett av de vi använde screenscrapade output från ett terminalprogram!

Så det där med en halv extraperson är nog tyvärr bara toppen på isberget.

Från: Kim | Skickat vid: 19:58, 15 juni 2006

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se