Från Blind Hönas arkiv

Tre önskningar i en

- Pappa, jag vill se rymdfilm med en man-mot-man-duell med svärd på en pytteliten plattform ovanför ett enormt schakt där de när som helst kan ramla ner och dö ...
- Pappa, JAG vill se en film med koreograferad kampsport-precisionsvåld och kastvapen ...
- Men pappa, JAG vill se en film med zombie flesheaters och mera splatter och gore ...

Sakta i backarna, barn, det där går ju inte ... fast jo, förstås, vi kan se på Joss Whedons Serenity.

Så får far ha lite roligt åt sådant som att den av regeringen jätte-jätte-hemlighållna planeten ändå finns omedelbart tillgänglig i rebellernas datorer så de kan navigera dit.

Sf-genren förutsätter ju en del tänjning av den fysikaliska verkligheten för storyns skull - det är en feature, inte en bugg. Men det blir mer bisarrt när logiken brister och det bara finns ETT ENDA sätt att sprida den videoinspelning regeringen så gärna vill hålla hemlig, nämligen via nörden som ensam sitter och sänder ALLA tv-kanaler i hela solsystemet.

Varför postar de den inte bara på sin webbogg och låter hela solsytemet republicera den? :-)

Relaterat i bloggosfären: Stefan skrev tidigare i år om hur modern informationsteknologi ställer beprövade mekanismer för intrigförfattande på huvudet - se The quest for the future-proof plot.

Relaterat på Blind Höna: i Out of time är den moderna informationsteknologin en del i intrigen (om än med vissa bitar magi i).


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
19 apr 2006

Kommentarer

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se