Från Blind Hönas arkiv

Jonas granskar nyhetssajter i CAP&D

cap_expressen.jpg

I det senaste numret av CAP&Design (3/2006) är jag med och bedömer tre nyhetssajter: expressen.se, svd.se och tv4.se.

Den lite kryptiska rubriken på artikeln är "Somna om, Anders Gerdin", vilket syftar på slutsatsen att ingen av de här sajterna hotar aftinbladet.se:s ledande ställning.

Jag tycker att svd.se är rätt bra. Men de konkurrerar ju inte med Aftonbladets utbud, utan vänder sig till en annan målgrupp (och, visst, där jag hör hemma).

Expressen.se och tv4.se försöker däremot konkurrera på kvällstidningsarenan. Även om jag inte tillhör målgruppen, så tycker jag att båda gör ett uselt jobb även i den genren (mer om expresen.se senare i en följande notis). Så jag antar att rubriken har täckning, på det sättet.

Intressant är att vi fem bedömare tycker rätt olika om sajterna, även när det gäller design och webbteknik. Det är tydligt att man fäster vikt vid rätt olika detaljer.


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
14 apr 2006

Kommentarer

Jag gillar inte alls aftonbladet.se. De som kämpar om mina ögon är expressen, svt, svd och dn.

DN har en riktigt bra fungerande nyhetssajt som alltid är välskriven och annonserna irriterar inte över huvud taget.

Expressen har väldigt mycket annonser, jag vet. Ändå gillar jag Expressen.se mer än Aftonbladet.se- främst beroende på designen.

SVD liknar snarare en lokaltidning än en rikstidning och om man tittar på sidan så är det riktigt mycket annonser också. Hellre DN faktiskt, även där har konkurrenten (DN alltså) vunnit mig genom sin design.

Vinnaren i mina ögon är svt.se. Kanske inte de snabbaste eller längsta nyheterna men till mitt behov fungerar den perfekt. Vill man ha de viktigaste nyheterna i trevlig form ska man besöka svt.se utan tvekan. Dessutom har de sveriges bästa sportbevakning.

Mina åsikter.

Från: agaton | Skickat vid: 23:38, 14 april 2006

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se