Från Blind Hönas arkiv

Folkhemmet 2.0

"Hur Sverige ska positionera sig i framtiden? Vad har vi som kan stå ut och att skapa tillväxt i en allt hårdare global konkurrens?"

Det är Svenska Institutet som frågar. Tillsammans med Färgfabriken och Institutet för Företagsledning vid Handelshögskolan i Stockholm ordnar man den 9 mars konferensen Folkhemmet 2.0 i Blå hallen i Stockholm.

Förgrundsfigur vid konferensen är Richard Florida, vars böcker The rise of the creative class och The flight of the creative class vänt "upp och ned på det mesta av hur vi vant oss vid att samhällen, städer, nationer och företag fungerar och organiseras" (säger Svenska Institutet). Två ställen att börja på, om man vill sätta sig in i Floridas tankar är dels hans egen sajt, www.creativeclass.org, dels Wikipedia om Richard Florida.

Jag har - tillsammans med ett antal andra - fått förmånen att blogga från hela konferensen, på plats (tack Svenska Institutet!).

Jag vet inte om jag kan tillföra så mycket i själva ögonblicket. Vad jag däremot tror bloggar är bra på, är att erbjuda sammanhang och broar.

Därför finns det från och med idag en ny kategori här på Hönan: Folkhemmet. Där har jag nu lagt in ett antal tidigare notiser, som på olika sätt har berört begreppet "folkhemmet" och några närliggande begrepp. Om jag kan ska jag försöka fylla på med mer material fram till den 9 mars, och förhoppningsvis också efter.


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
26 feb 2006

Kommentarer

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se