Från Blind Hönas arkiv

Washington Post blogglänkar

wapo_blogglankar.jpgWashington Post lägger nu en ruta i sina artiklar med länkar till bloggar som kommenterar den specifika artikeln.

Det var en sådan koppling jag föreslog i notisen Så kan media dra nytta av bloggar (13 juni 2005). (Med den tekniska skillnaden att jag tänkte mig det som direkta trackbacks, medan WaPo hämtar länkarna från Technorati.)

Ytligt sett ser det ut som om DN gjort något liknande nyligen. I en intervju med Tiina Rosenberg länkar de till "Läs bloggen som försvarar Tiina".
dn_blogglank.jpgMen länken pekar på en text på rektorn för Stockholms Universitets blogg, som skrivits innan DNs artikel. Ändå är det ett steg framåt för DN, som länge varit notoriskt dåliga på att erbjuda länkar till andra källor.

Vilken dagstidning blir först med att systematiskt länka till bloggosfären? Kanske SvD? I början av oktober firade man att svd.se nu hade mer än en miljon besökare i månaden. En viktig del av framgången berodde på att man "satsat på att engagera läsarna med läsarkommentarer ... på det området är vi ledande i Sverige." Man förklarade att man nu skulle "satsa vidare på läsargenererat material". (Näringsliv, 3 oktober).

Hoppas då att de repar lite mod och inte så lätt blir ängsliga. I början av september lämnade jag en kommentar till SvD:s språkspalt om "bloggspråk" på svd.se. Förutom några direkta synpunkter gav jag också en länk till det lite utförligare jag skrivit på Blind Höna ("Finns det en bloggsvenska?", 4 sep).

Några dagar senare upptäckte jag att kommentaren var raderad. Så här skriver SvD i reglerna för sina kommentarer:
"Var sparsam med länkar. Länkar med innehåll som strider mot SvD:s regler är inte tillåtna. I tveksamma fall och där vi inte har möjlighet att kontrollera innehållet bakom länken stryks inlägget."
Så jag antar att de inte orkade klicka på länken för att se vad där sades, utan tryckte på Delete direkt. Nå, vill de verkligen ha läsarmaterial krävs det lite mer ansträngning...


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
14 okt 2005

Kommentarer

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se