Från Blind Hönas arkiv

Sydsvenskan bemöter Fox

Sydsvenskan tar förtjänstfullt (slutligen) upp påståendena om Malmö hos Fox News:
"Trots att Steve Harrigan har tagit sig hela vägen från USA till Malmö och Rosengård har han inte gjort sig omaket att tala med en enda av de människor som han beskriver som hatiska analfabeter. Muslimerna skymtar bara förbi i genrebilder, utan namn och identitet. De är, kort sagt, inga människor."
Mikael Bergstrand: Fox News lät aldrig utpekade tala, (Sydsvenska Dagbladet, 4 dec 2004)
Bergstrand snuddar också vid ett annat karaktäristiskt drag hos t.ex. de som postar på Dhimmiwatch. Fast man huvudsakligen stödjer sig på artiklar ur tidningar eller andra media, försäkrar man samtidigt att massmedia inte skriver om problemen.

Det betyder i praktiken att islamofoberna påstår att något brott begåtts av en muslim, men att media inte skrivit detta. Och hur de vet att de har rätt, när de uppenbarligen inte har förstahandskunskap? Påfallande ofta genom den paranoides cirkelbevisning - just det faktum att tidning inte nämnt "ursprung" är ett bevis på att det är som de själva påstår.

Bergstrand tar upp en artikel i danska Weekendavisen (En dobbelt Nilsson, kräver köp) med påståenden om ursprunget hos de misstänka i Wendis-mordet i Malmö: "Rygterne går ved Folkhemmets middagsborde om forbryderiske bander fra indvandrerghettoer...."

Men Bergstrand bemöter:
"Utifrån detta i alla stycken upprörande brott ägnar sig artikelförfattaren åt att diskutera den svenska pressens ångest över att skriva de misstänktas ursprung (...)

Problemet är nämligen att den danske journalisten själv far med osanning i sin iver att avslöja sanningen. Han avslutar hela sin artikel med att konstatera att alla de ungdomar som är misstänkta för Wendismordet med ett enda undantag har vietnamesisk bakgrund.

Det är inte sant. Jag vet inte var journalisten har fått sina uppgifter ifrån, men de är lögnaktiga.

Ett telefonsamtal till folkbokföringen bringar däremot en viss men långtifrån fullständig klarhet i den snåriga ursprungsfrågan: Inte någon av de två misstänkta mördarna eller de sex som misstänks för delaktighet är född i Vietnam. Tre av de åtta är födda i Sverige. De fem övriga är enligt folkbokföringen födda i fyra olika länder: Jugoslavien, Somalia, Thailand och Polen.

Frågan är om det är relevant att skriva. Jag gör det hursomhelst, med ansvarig utgivares goda minne, för att visa att de självutnämnda sanningssägarna frapperande ofta har fel."
(Gå tillbaka med denna lista över tidigare inlägg om Malmö.)


Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
05 dec 2004

Kommentarer

Jag instämmer i att Fox gjorde en nidbild av lâget i Malmö och av muslimer i Sverige.

Däremot tror jag att man ska vara försiktig när man kallar folk för "islamofober". Alla som läser eller skriver på Dhimmiwatch är inte "islamofober". Väldigt få verkar vara rädda eller hatiska mot islam. Merparten av kritiken riktar sig mot den integristiska islamistiska tendensen. Islamismen är en fundamentalistisk ideologi, och kan kritiseras som vilken annan, utan att för den skull uppvigla till hat eller våld mot muslimer i allmänhet. I länder som Frankrike görs detta mycket öppet av myndigheterna och av människorättsgrupper, och det är självklart helt normalt.

Från: Alicio | Skickat vid: 11:29, 06 december 2004

Det finns som bekant en agenda bakom det mesta (alla har en agenda) - Dhimmiwatch är inte undantagen denna regel. Man bör fråga sig varför Dhimmiwatch sprider denna typ av allvarlig disinformation. Det spelar ju föga roll om 'inte alla är islamofober' om den här typen av disinformation leder till islamofobiska stämningar. 'Varför', är en mycket bra fråga. Och varför så slapp nyhetsrapportering från Fox?

Se upp för understhumrarna.

Från: Louise | Skickat vid: 11:23, 22 december 2004

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se