Från Blind Hönas arkiv

Malmö i Fox News

"Malmö seems like hell on earth". Det var en av kommentarerna till de propagandalögner om hur "muslimer" tagit över Sveriges tredje största stad, som spreds på sajten Dhimmiwatch i september (se Blind Hönas notis Islamofob förfalskar texter från AB, Expressen, Sydsvenskan, 11 sep 2004).

Det som var i Dhimmiwatchs säck har nu kommit i Fox News påse, har gudmundsson upptäckt.

Artiklar som Swedes Reach Muslim Breaking Point har samma underlag som Dhimmiwatch, och använder samma lögner och trick - till exempel att sätta likhetstecken mellan "invandrare" och "muslimer".

Malmö har "en fjärdedel muslimer", hävdar Fox. Korrekt är att av Malmös 267 171 invånare var 66 198 eller 25 % födda i utlandet. Men långt ifrån alla är naturligtvis muslimer. (1 januari 2004, enligt malmo.se) Många är danskar. De största grupperna kommer från Jugoslavien, Irak, Polen och Bosnien-Hercegovina.

Ingen kan förneka att det finns etniska och sociala problem i Malmö. Men för Fox och Dhimmiwatch är problemet ett annat, nämligen "muslimer": vinjetten för Fox serie är "Eurabia".

Men bryr vi oss? När Dhimmiwatch lade ut sina förfalskade översättningar av artiklar i svenska tidningar, mejlade jag samtliga journalister på Aftonbladet och Sydsvenskan, som fått sina texter förvanskade. Ingen reagerade..

Den ende som reagerade - med avsky över att ha blivit utnyttjad - var Ulf Nilsson på Expressen. Det ger honom en stjärna i min bok.


Permalänk |


  Avdelare mellan text och datering  
26 nov 2004

Kommentarer

Jag gjorde en överslagsräkning utifrån födelseländer och av mig antagen muslimsk del av invandringen därifrån. Resultatet blev 18 000--22 000 muslimer, vilket blir 7 eller 8 procent av Malmös befolkning. Jag räknade även med svenskfödda med två utlandsfödda föräldrar.

Från: Andreas Ribbefjord | Skickat vid: 17:13, 26 november 2004

Jag kastade ett getöga på äldre statisik över fler länder. 1 procent, kanske 2, bör läggas till, men över 10 procent blir det nog inte.

Från: Andreas Ribbefjord | Skickat vid: 17:33, 26 november 2004

Jag håller förvisso med dig i kritiken av Dhimmi Watch, men du gör samtidigt ett tankefel.

Jag kan inte siffrorna, men det finns ingen motsättning mellan filmens påstående att en "fjärdedel" i Malmö är muslimer, med din uppgift om att 25% av befolkningen är födda i utlandet.

Det går så att säga att vara muslim och samtidigt född i Sverige.

Från: Alicio | Skickat vid: 18:30, 26 november 2004

Att ingen reagerade på Aftonbladet och Sydsvenskan var underligt. Jag var och kikade på sajten du hänvisar till förut när den var på tapeten. De kanske vill försöka tysta ned saken och vill inte agera? Men att lägga ut förfalskade översättningar är väl oftast sådant som tidningarna brukar agera på i vanliga fall?

Annica

Från: Annica Tiger | Skickat vid: 18:58, 26 november 2004

Alicio har naturligtvis rätt i princip - men i praktiken är det uppenbart att Fox talar om just invandring. Ur artikeln:
- "sudden influx of Muslim immigrants"
-"Because Sweden has some of the most liberal asylum laws... Asylum seekers may bring spouses, brothers and grandparents with them. Civil servants say the city is swamped."
- "Students arrive at age 10 or 12 from countries like Iraq, Iran and Lebanon..."

Från: jonas | Skickat vid: 21:22, 26 november 2004

Det är inte omöjligt att en fjärdedel av Malmös befolkning är muslimer. Det spelar ingen roll. Det är inte de som gör att det blir problem i ett samhälle. Det är segregation, arbetslöshet och mycket annat. Inte vilken religion någon tillhör.
Fox News har dragit helt fel slutsatser och skildrar inte verkligheten som den är.

Från: Chadie | Skickat vid: 18:37, 27 november 2004

Glömde: Det är väl trevligt om Ulf Nilsson får en stjärna i sin bok. En gång. Det är inte ofta.
Fast jag blir misstänksam. Hur kommer det sig att han bryr sig den här gången?

Från: Chadie | Skickat vid: 18:37, 27 november 2004

Idag skriver sydsvenskan om artikeln, men de skriver mycket neutralt och ifrågasätter inte alls texten.

Från: Åsa | Skickat vid: 20:07, 29 november 2004

"Fox news fasar över Malmös invandrare", är rubriken på Sydsvenskans artikel.

Därigenom missar man det riktiga problemet med Fox rapportering.

Fox måltavla är inte invandrare i allmänhet - det är "muslimer". Rubriken var "Swedes Reach Muslim Breaking Point". Texten berättar om en påstådd "sudden influx of Muslim immigrants" och att "one quarter of Malmo's 250,000 population is now Muslim".

Kan inte tycka annat än att det är förbaskat slappt av Sydsvenskan att inte förstå sammanhanget kring Fox artikel - och knappt kunna läsa innantill.

Länk till Sydsvenskans artikel:

http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10101819

Från: jonas | Skickat vid: 20:56, 29 november 2004

USA har ju i så fall ännu större problem. Där är 95% kristna!!!

Från: Fredrik Bendz | Skickat vid: 16:23, 01 december 2004

visst kan 25% stämma, då vi vet att utlandsfödda utlänningar som jag är färre än de muslimska barn som fötts inne i landet. i malmö är självklart araber, albaner, somalier,bosnier, kurder, afghaner de största muslimska folkgrupperna. o det kan varje en som bor i malmö o VISTAS i malmö se. självklart ser inte "göran" från bunkeflo detta när han drar in på stan o handlar ny soffa, sedan en drive in på mc donalds vid motorvägen o sedan hem igen.

Från: osama | Skickat vid: 4:04, 21 januari 2006

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se