Från Blind Hönas arkiv

Vikten av till synes triviala saker

Manne skriver apropå På Kornet-artikeln "Praktiska tips för intranätsredaktörer":
"Håller helt med dig angående vikten av att sockra t ex ett intranät eller webbplats med något som roar, intresserar eller på annat sätt får folk att reagera. Ofta är det de små sakerna som gör det. Vi brukar till exempel ge rådet att köpa in / länka in på något sätt dagens TV-tablåer eller väder. Tänk om man kunde prenumerera på lokala RSS-feeds med familjesidorna från alla tidningar...

hallandswebbis.jpgLiten anekdot: På Landstinget Hallands webb (www.lthalland.se) såg vi för många herrans år sen en intressant effekt av att sköterskorna på BB började publicera bilder på nyfödda (Landstinget Halland är "the original home of the webbis"...): markant ökad besöksfrekvens, brev med glada tillrop och spontana kommentarer från personer av typen "Sen ni började publicera bilder på webbisar har jag www.lthalland.se som startsida, de ÄR ju så gulliga!"

Vi har till och med tagit fram små enkla funktioner med vilka webbisar kan syndikeras till andra webbar. Det vore ett fint sätt att "smyga" ut nyheter och annan samhällsinformation i ett roligt sammanhang:, ett foto på den senaste webbisen, kanske ingressen från den senaste nyheten och om du klickar på webbisen hamnar du på en sida där du automatiskt får dig lite information från Landstinget till livs."
Fler landsting som har webbisar på sina förstasidor är Kalmar, Sörmland, Kronoberg, Gävleborg, Västernorrland, Norrbotten.

Men Hallands sida har bäst funktioner: där finns inte bara bilder, utan man kan också gratulera föräldrarna och skicka webbisen som ett mejl.

Inget landsting verkar dock använda själva webbis-sidan till att i förbigående smyga fram info, som Manne föreslår.
(Manne har för övrigt webloggen hultberg.org.)

Permalänk | Andra som länkat hit (0)


  Avdelare mellan text och datering  
27 jan 2004

Kommentarer

Kul och smart idé! Jag trodde inte att PUL tillät det, men på något vis hamnar det väl utanför den lagen då.

Vänliga hälsningar

Niklas

Från: Niklas Johansson | Skickat vid: 15:49, 27 januari 2004

Blivande föräldrar måste redan före förlossningen underteckna ett formulär om att de godkänner publicering. Så klarar man PUL.

Från: Jonas | Skickat vid: 16:16, 27 januari 2004

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se