Från Blind Hönas arkiv

Vem tröttnar först?

I morgontidningarna: ännu en dos börsanalyser som samstämmigt konstaterar att man inget kan veta om hur det kommer att gå.

Samtidigt flyr småspararna, dvs tidningsköparna, från aktier. Ytterst få bryr sig om placeringarna i PPM-systemet, som dimensionerades för att tiotusentals svenskar skulle byta fonder flera gånger om dan. "Aktieanalytikerna" har väl en trovärdighet klart lägre än han som spår nästa sommarväder i aborrtarmar och björnskit.

Min fråga: Vilken blir den första tidning som går ut och säger "På grund av det minskade intresset för börsen (och på grund av att det är lika relevant som statistik över lottonummer) och på grund av otillförlitligheten drar vi från och med nu kraftigt ner på vår börsbevakning. Istället ger vi mer plats åt kultur/utland/sport/matlagning/resor/debatt... "?


Permalänk |


  Avdelare mellan text och datering  
10 okt 2001

Kommentarer

Undra egentligen vem det är som läser börstipsen, själv tänkte jag för några år sedan att jag skulle ta och göra ett aktivt val och bara för att testa min teori,att göra precis tvärt emot vad experterna sade...

Sade fondexperterna att fastighetsbranchen var kass köpte jag dem, när de fnyste åt ryssland köpte jag ännu mer.

Idag har jag en värdeutveckling på 52%

Varför inte lägga börsnotiserna precis efter horoskopet, sist jag läste ett horoskop skulle det bli toppen på kärleksfronten, behöver jag ens tillägga att min sambo kastade ut mig, välförtjänt visserligen, men ändå ?

Från: Jocke | Skickat vid: 13:09, 01 mars 2004

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se