Från Blind Hönas arkiv

Am I right or am I right?

Michael Gambon som Marlow, den sjungande detektiven, i originalserien.Inspelningen av en amerikansk långfilmsversion av den brittiska teve–serien The singing detective är enligt IMDB planerad att starta imorgon.

Ger de sig aldrig? Originalversionen, med Michael Gambon, Joanne Whalley, Janet Suzman, Alison Steadman och Jim Carter är sannolikt den bästa teve–serien någonsin. Varför ens försöka?

Vad blir det kvar av av Dennis Potters briljanta manus om deckarförfattaren som i fantasi och feberyrsel återupplever en av sina romaner, när det ska kortas från nästan sju timmar till en och tre kvart?

Regissör för den planerade ameikanska versionen är (fortfarande enligt IMDB) en Keith Gordon, vars huvudsakliga meriter är några avsnitt av diverse amerikanska teve–skräckisar.

Och vad säger man om Robert Downey Jr. som Philip Marlow? Att han förhoppningsvis fortfarande är insydd för narkotikabrott och att det stjälper hela projektet.

Bedrövligt. Am I right or am I right?


Permalänk |


  Avdelare mellan text och datering  
22 apr 2002

Kommentarer

Din kommentar om Robert Downey Jr. var den dummaste jag hört på länge. Hoppas du blir insydd for 'spydighet'. Narkotika beroende är en sjukdom som man kan bli fri från, men en nedlåtande attityd till andra människor finns ingen ursäkt för.

Det ryktas redan om en Oscar nominering till Downey för denna lysande rolltolkning.

Lång näsa!

Från: Susanne | Skickat vid: 17:24, 11 november 2003

Narkotikaberoende är något man kan bli fri från.
Narkotikabrott är något som man ska bli insydd för - och som det inte finns någon ursäkt för.

Jag antar att Downey nomineras i klassen "bästa imitation av en redan tidigare lysande prestation i en film som inte spelades in i USA och därför inte sågs av amerikaner".

Från: Jonas | Skickat vid: 19:56, 11 november 2003

Skriv din kommentar här:

Namn:


Mejl-adress:


URL:
Kommentarer:


Låt Blind Höna komma ihåg dina personuppgifter  På kornet  |  Korn av sanning  |  Guldkorn  |  Blind höna  |  Skrot och korn  |  Väderkorn

 

 Bloggtoppen.se