Kommentarer: Nya frukostvanor 1: Paleolitisk kost

Det ser jättegott ut. Vilken stor portion också. Att äta enligt den metoden verkar man bli mätt av.

Kommentar från Chadie, mars 27, 2004 08:17 FM

Känns som att jag ställde den frågan, Jonas... ;o) Försöker själv undvika de vanliga fyra sädesslagen, råa grönsaker och frukt och annat som är lite svårsmält ett tag och mår också bättre. Just nu kokar min frukostgröt med bovete, hirs, quinoa, amarant och russin. Faktiskt riktigt god, men tyvärr dyr. Kost är intressant överhuvudtaget - samtidigt som det känns självklart att det spelar stor roll vad man äter och att alla inte tål eller mår bra av samma saker är det något man inte tänker så mycket på.

Kommentar från Jenny, mars 27, 2004 08:40 FM

Visst är det vackert? Och dessutom är det roligt att vara jägare-samlare i skafferiet ...! Och frukostarna blir mycket mer varierade än förut.

Kommentar från Jonas, mars 27, 2004 08:59 FM

Vad har du i muggen?

Kommentar från J, mars 27, 2004 09:14 EM

Te.

Det röda på vänstra tallriken är makrill, och det långa vita en selleristjälk.

Kommentar från Jonas, mars 27, 2004 09:30 EM

Det gläder mig att du visar en så vacker frukost. Klart paleolitisk även om jag vill ha ytterligare bladgrönsaker, mer mat således.
Medikament har i sitt senaste nummer en artikel om resurser och paleolitisk kost, läs den även om den är mastig.
Är vi kanske fler som kan propagera för vår kost gemensamt på nätet? Jag har för lite kunskap för att sköta en hemsida, men får eventuellt lära mig.

Kommentar från Stig, mars 29, 2004 01:09 EM

Skulle vara kul att se fler exempel, särskilt när du fotar så otroligt snyggt. Kanske en liten extrasida med bilder över just dina mål?

Kommentar från Anders, april 13, 2004 02:58 FM

Härligt att se att flera på denna jordplätt tagit till pelolitiska kostvanor!
Jag mår bra och orkar mycket mer nu när jag gått över till denna kost. (Mina blodvärden är +++)
Man bör inte vara rädd för att komplettera frukosten med en liten bit kött, fågel eller fisk. Ett tips på en mättande frukost: omelett (mindre äggulor om höga blodfetter) med tonfisk och massor av grönsaker. Ett gott rött té: Rooibus alt. grönt lime té. (Nötter är alltid bra att ha i fickan, naturella såklart).
Kosten brukar bidra till viktförlust, men detta är ej mitt mål. Jag vill bibehålla god hälsa och slippa s.k. välfärdssjukdomar som t.ex. övervikt, högt bltr och diabetes.
Hoppas att vi blir flera! //En pigg sarcofag

Kommentar från Sonja, april 13, 2004 09:11 EM

Vad roligt att se...

Vi är en familj på tre som har levt på paleolit sen ca3 år tillbaka. I början var det bara jag och maken, men nu har vi fått en dotter oxå, nu drygt ett år gammal. Hon är uppväxt på paleolit... pigg, glad, frisk, normalstor och normaltung.
Jag håller jut nu på med att försöka övertala dagis-köket att hon inte ska ha modern kost, men det är seg att vara "den första"... de kräver intyg från läkare och dietister och tycker att "hon är för liten".... jag undrar hur stora barn var på stenåldern då de fick börja äta paleolit (-: ????

Kommentar från Agusta, september 21, 2005 11:50 FM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter