Kommentarer: Kroppsspråk: mitt liv som tölp

Tänk ändå vad lite som skiljer den uppkomna situationen från en betydligt mindre obekväm situation.

Om hon hade vetat att du är "handikappad" när det gäller att minnas ansikten, och du visste att hon visste, då hade läget kunnat bli ett helt annat. Hon hade säkert med lätthet accepterat det eftersom det inte hade någonting med hövlighet eller att hon har ett intetsägande utseende att göra.

Det här är både en berättelse om kroppsspråk och dess betydelse och ett exempel på hur vi ofta tolkar situationer på sätt som verkar självklara, men som i själva verket är felaktiga. Nu vet vi förstås inte hur damen tolkade situationen.

Det viktigaste är kanske att du i varje fall inte hade uppsåt att förolämpa någon. :-)

Vänliga hälsningar

Niklas

P.S. Jag lyckades först inte spara kommentaren utan stoppades av detta meddelande:

"Invalid email address 'mailto:enkelriktat1@monkeytoys.com">enkelriktat1@monkeytoys.com'"

Anledningen var att jag provade ett nytt verktyg som ersätter alla tecken med dess escapesekvenser för att hindra spindlar som letar e-postadresser. D.S.

Kommentar från Niklas Johansson, mars 7, 2004 10:48 FM

Men det är ju jättesvårt att komma ihåg utseenden på folk man aldrig pratar med! Jag känner rätt lätt igen folk både på utseende och röst, men grannar jag aldrig utbyter annat än hej med känner jag inte igen. Så jag säger hej till alla jag möter i huset eller hissen...

Kommentar från Monica, mars 7, 2004 03:09 EM

Är det bara jag som tycker att det ibland blir orimligt, med kraven på hur många människor som man förväntas komma ihåg?

Kommentar från Desirée, mars 7, 2004 03:54 EM

Det där kunde ha hänt mig! Jag vet inte hur många jag träffat och jag känner igen dem, men kan inte placera dem. Förr brukade jag låtsas som om jag visste var jag sett dem förut. Nu har jag börjat att säga som det är, att jag känner igen dem men att jag är jättedålig på att komma ihåg var jag träffat folk. Förmodligen blir dom lite stötta, men jag orkar inte spela teater i vardagslivet.

Kommentar från Chadie, mars 8, 2004 10:08 FM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter