Kommentarer: Mer Gladwell

Nils påpekar (tack!) att Gladwells bok finns översatt till svenska, som "Den tändande gnistan". Utgiven av Prisma:

Se boken på Prismas sajt.

Kommentar från Jonas, december 7, 2003 07:21 EM

Gladwells bok handlar om hur små saker får stora betydelser.

jag har inte läst den, men associerar till ett telefonväkteri nyligen där Postens VD fick försvara/förklara de förändringar som posten genomgått (och annonsera någon sorts halv reträtt, utan så mycket substans, dock).

Jag tror mer än tre fjärdedelar av tiden gick åt till klagomål på att man "inte kunde köpa frimärken på posten (dvs egentligen Svensk Kassaaervice) längre".

Här fanns en liten fråga, som blev en lättfattlig symbol för folks frustration. Hade posten kunnat undvika att förlora en del av sitt förtroendekapital och sitt renommé om de hade gjort den där enda kompromissen - OK, vi låter Kassaservice sälja frimärken?

Jag minns ett projekt för att styra samåkande inom färdtjänsten i Stockholm, som inte funkade särskilt bra; och det stora argumentet som eldade de missnöjda kunderna var att datorn som skulle sköta om det fanns i LUND! Det kunbde man ju förstå att den inte kunde dirigera bilarna i STOCKHOLM rätt...!

Det spelade ju ingen roll var datorn stod, men det där blev ett retoriskt knep som fick kunderna i uppror.... Hade det varit smart att undvika att bjuda på det motargumentet?

Kommentar från Jonas, december 7, 2003 07:34 EM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter