Kommentarer: Expressen kollar inte en bra story från Rupert Murdoch

Det finns dock de som anser att försvarsdepartementets uttalande motsäger rapporten från Weekly Standard:
http://oxblog.blogspot.com/2003_11_16_oxblog_archive.html#106898620399950250

Glenn Reynolds tror också på kopplingen: http://www.instapundit.com/archives/012572.php

Hur som helst slarvigt av Expressen.

Kommentar från Erik, november 18, 2003 05:06 EM

Ursäkta om jag spammar med länkar, men här är en till Slate:

http://slate.msn.com/id/2091381/

Kommentar från Erik, november 19, 2003 01:17 EM

Ingenting att be om ursäkt för!

Tvärtom: att kommentera och ge mer sammanhang är ju det som är så bra med webbloggar; och just det som står i så skarp kontrast till etablerade medias osammanhängande världsbild.

*Vilka* slutsatser man ska dra av Weekly Standards artikel, och *exakt vad* försvardepartementet menade med sin dementi kan man diskutera. (Personligen övertygas jag inte särskilt av de konservativa bloggarnas försök att pressa ut någon motsatt mening ur dementin, men visst kan det diskuteras.)

Huvudpoängen är i vilket fall att Expressen inte *bara* borde ha återgivit Weekly Standard - när DoD redan hade lagt ut sin dementi. (Washington Posts kritiskt diskuterande artikel bör också ha föregått Expressens, om dateringen stämmer.)

På samma sätt; om det nu finns substans i Weekly Standards uppgifter, borde de ha fått stå som pendang till den senare nyheten om att det *inte* fanns några samband mellan Irak och Al-Qaida.

Expressens beskrivning är *allsidig* - det kan man inte klaga på. Men den är också *obegriplig", eller i alla fall totalt osammanhängande.

*Bristen på sammanhang* är just svagheten i mycket av etablerade medias rapportering (och snabbhets-hetsen är en faktor, men inte den enda, som medverkar till den).

Här finns en viktig sak att uppmärksamma när det gäller webbloggar, som jag tycker inte kommit fram ännu i den ständiga frågan om vad en blogg är och vad som gör den bra. Men det är värt en egen post: ska se om jag hinner skriva något senare ikväll.

Kommentar från Jonas, november 20, 2003 09:53 FM

Jag fortsätter att springa in i artiklar om det här, som du kanske redan sprungit in i själv, i Reason (+ att det är ett tacksamt sätt att bidra med kontext genom att bara klistra in länkar ;-):

http://www.reason.com/links/links111903.shtml

Kommentar från Erik, november 21, 2003 01:05 EM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter