Kommentarer: Medvetandets fälla

Ursäkta, jag hade missat detta inlägg. Får man komma med en "Jag mötte Lassie"-kommentar? Lem bodde många år i Wien och hade en son som gick i samma klass som två av mina söner. Lem var inte tillgänglig för journalister men en av klasskamraterna, en flicka vid namn Nada A. lyckades få en intervju med honom för ett "projekt" i klassen. Det var inget märkvärdigt då och uppsatsen finns inte kvar. Synd egentligen. Nada var en intelligent flicka och gick sedan första året på Princeton tillsammans med en av våra pojkar men skeppades därefter till Khartoum av oroliga föräldrar.

Den första filmatiseringen av "Solaris" var fantastisk (hette regissören Tvarkovski eller något liknande?). Senare har man gjort en remake med George Clooney (!!!!!) vars enda "redeeming feature" är hans faster Rosemary. En cd med henne ('Sophisticated lady'!) Duke Ellington, Les Brown och Bing Crosby snurrar (?)just nu i min G-drive.

Ursäkta.

Bengt

Kommentar från Bengt, oktober 4, 2003 12:07 FM

Tarkovskij, Andrej - ja, den är verkligen fantastisk. Jag gick inte och såg Clooneys version; jag vill ha min version i fred.

Clooney låg bakom också (och huvudrollade i) den re-make av Fail-Safe som gick härom kvällen. Inte är han någon stor skådis, inte.

Som enväldig domare här måste jag instruera läsarna att bortse från dina obefogade och irrelevanta dubbla (!) ursäkter. Denna sal värdesätter dina inlägg. "Remove to strike" eller vad de nu säger i amerikanska advokatserier när nåt ska strykas ur protokollet. :-)

Kommentar från Jonas, oktober 4, 2003 12:29 FM

Huvudrollade? Clooney spelade väl bombpiloten som skymtade förbi ibland; skulle nog snarare säga att huvudrollen innehades av Richard Dreyfuss (presidenten).

Och tycka vad du vill om Clooney, men jag vill nog påstå att han är alldeles utmärkt i såväl "Out of Sight" som "Three Kings".

Kommentar från Fredrik Lundh, oktober 6, 2003 02:44 EM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter