Kommentarer: Grupper lär sämre digitalt

Jag tror att det ligger mycket i detta, vi männsikor kommunicerar ju så mycket rikare face-to-face eftersom vi då använder hela vårt register av tonfall, kroppspråk etc och automatiskt anpassar oss i realtid till de andras kommunikation.

Men det går ju att kombinera fördelarna med personliga möte och digital kommunikation. Just nu slutför jag version 2.0 av en avancerad elearningplattform för läkarutbildning för ett läkemedelsbolag, se http://www.diploma.se/50441.htm.

Jag utvecklade konceptet 2005, det har en del avancerad teknik och pedagogiken bygger på "konstruktivistiskt lärande" med grupplärande i 3 interaktivitetsnivåer: mellan deltagarna, med handatorer mot en laptop som visar interaktiva patientfall, samt mellan föreläsaren och grupperna. Fungerar oerhört bra för situationer där deltagarna redan kan en hel del inom ämnesområdet och ska vidareutbildas.

Kommentar från Henrik Ahlen, juli 7, 2007 12:48 EM

En annan intressant frågeställning, som jag tycker mig märkt själv, är att om man först träffas ett par gånger och sedan försöker överföra kunskap digitalt och via telefon så blir det lättare. Om någon tänker undersöka detta vidare så får ni hemskt gärna även ta med denna frågeställning!

Kommentar från Stefan Qvickström, juli 16, 2007 02:32 EM

Hej jag har varit här och läst och funderat. Tack för besöket. Jag hade det lärorikt. Anne-Marie

Kommentar från anne_marie_korling, juli 23, 2007 12:35 EM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter