Kommentarer: Enklare bilar blir krångligare multimediamaskiner

Man kan ju bli förvirrad även utan manicker. Jag hyrde skåpbil för första gången i mitt liv för några veckor sen, men när jag skulle köra iväg fick jag inte ur handbromsen. Jag försökte i en kvart och gick sen slokörad och bad biluthyraren om hjälp. Det visade sig vara ett speciellt handgrepp - inte håll-ner-och-dra, inte heller tryck-in-knappen-och-dra utan ett specialgrepp som säkert alla känner till utom jag. Jag åkte rödkindad därifrån och tänkte på dammsugarpåsar (men jag kunde ha tänkt på bilstereos).

Kommentar från Anna, september 13, 2006 04:48 EM

Jag fick snabbt hyra en bil när kamremmen i min egen gick av härom veckan. Det blev en sprillans ny Audi, den hade inte ens gått 50 mil. Rymlig och skön att köra, utrustad med allsköns finesser.

Som en bilnyckel utan nyckel - det var inte intuitivt hur man skulle starta och stoppa motorn.
Och en hanbroms utan handbroms - med en knapp som man först inte hittade när man hade parkerat, sedan inte hittade igen när man skulle lägga ur handbromsen vid avfärd.
Men det värsta var när vi stannade och tankade. Två gånger satt vi och letade 5-10 minuter innan vi kom på hur man öppnade tankluckan.

Jag blev arg på bilen, min kära blev arg på sig själv för att hon kände sig så oteknisk och korkad.

Kommentar från Håkan (hakke), september 14, 2006 06:55 EM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter