Kommentarer: Apropå skivbolag, fildelningen och piratkopieringen

Fast att ta ställning för eller emot piratkopiering (alltså om man nu definierar den som "av skivbolagen ej godkänd kopiering") är lika befängt som att vara för eller emot fotokopiering. Vad det handlar är om huruvida det missbrukas eller inte - samt i förlängningen vad det har för effekter på artisterna (där det visar sig att mindre artister nästan uteslutande tjänar på det).

Jag erkänner glatt att jag laddar ned mycket och också kopierar mycket till vänner och bekanta, men jag ser också till att på olika sätt stödja de artister som jag tycker förtjänar det, och om en skiva verkligen fäster, så köper jag den - helst då från artisten direkt.

Trots att min MP3-samling ligegr på runt 30 000 låtar visade det sig vid en överslagsräkning jag gjorde för inte så länge sedan att runt 80% av det jag har antingen är sånt jag äger på cd eller har ägt på vinyl (*och* cd, ofta) - eller sånt som är obskyrt, outgivet och/eller omöjligt att hitta via vanliga kanaler.

Min piratkopiering är i mina ögon nästan helt igenom etisk, med vissa mycket få undantag (jag har till exempel fortfarande inte kommit mig för att köpa Scritti Polittis senaste, trots att jag lyssnar på den en del - men det blir av tids nog).

Nu försöker jag bara komma på vem det var som tipsade mig om Carmen för nåt tag sen...

Kommentar från John E Thelin, augusti 28, 2006 06:18 FM

Nu vet jag! Det var Mellotronenchefen/Paatosbasisten Stefan Dimle som nämnde att Jethro Tulls John Glascock spelade med dem och att de var väl värda att kolla upp. Får ta och plocka upp de där Viscontiproducerade plattera nästa gång jag är i vår kungliga hufvudstad. Tack för påminnelsen.

Kommentar från John E Thelin, augusti 28, 2006 06:44 FM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter